Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 17.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 17 Kasım Perşembe gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        SAKARYA'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI, 4 KİŞİ SERBEST KALDI

        Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 10 kişiden 6'sı tutuklandı. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ, Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Sakarya Üniversitesinde görevliyken açığa alınan ya da meslekten ihraç edilenlere yönelik Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 7 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan Malik Sina Yılmaz, Tuğba Yıldırım, Mehmet Akbaş ve Cüneyt Akar tutuklandı. A.T, N.S. ve K.K. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Bu arada, örgüte yönelik başka bir soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Mustafa Korkmaz ve Yunus Beycan tutuklandı, S.E. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartı getirilerek salıverildi. (AA)

        YOZGAT'TA 1 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Yozgat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen öğretmen tutuklandı.

        Sorgun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan öğretmen T.Knın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Yozgat Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi. (AA)

        UŞAK'TA 8 EMNİYET MENSUBU GÖZALTINA ALINDI

        Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 8 emniyet mensubu görevden uzaklaştırıldı.

        Alınan bilgiye göre, FETÖnün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 1 emniyet müdürü ile 1 komiser, 3 komiser yardımcısı ve 3 polis memuru olmak üzere toplam 8 emniyet personeli açığa alındı. (AA)

        ÇORUM'DA 19 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında Bayat ilçesinde gözaltına alınan aralarında kamu çalışanları ve esnafların da bulunduğu 19 kişi adliyeye sevk edildi.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Çorum Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı FETÖ soruşturması kapsamında Bayat ilçesinde haklarında gözaltı kararı çıkarılan 19 kişi polis ekiplerinin düzenlediği eş zamanlı operasyonda yakalanarak Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü.

        Emniyet Müdürlüğünde sorguları tamamlanan M.İ., A.T., S.A., H.E., S.Ü., A.A., İ.Ş., M.U., O.İ., A.A., Ö.U., M.Ş., O.Ç., A.O., B.K., K.Ş., N.Ç., A.B.Ü. ve E.U haklarında düzenlenen soruşturma evrakı ile adliyeye sevk edildi. Zanlılar arasında İlçe Milli Eğitim Müdürü, bir okul müdürü, Öğretmenevi Müdürü, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü ve eski Belediye Başkan Yardımcısının olduğu öğrenildi. (İHA)

        İZMİR'DE ARALARINDA EMEKLİ GENERALLERİN DE BULUNDUĞU 31 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        İzmir merkezli 13 ilde yapılan operasyonda, kamuoyunda 'Askeri Casusluk Davası' olarak bilinen kumpas soruşturmasında, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanması içerisinde olduğu ileri sürülen aralarında emekli generallerin ve muvazzaf askerin bulunduğu 31 şüpheli ile asker şahısların eşlerine örgüt 'abla'lığı yapan 6 şüpheli yakalandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya'nın koordinesinde İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülmekte olan kamuoyunda "İzmir Askeri Casusluk Davası" olarak bilinen kumpas soruşturmasının devamı niteliğinde olan ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanmaya yönelik operasyon yapıldı. Aralarında emekli generallerinde bulunduğu 37 muvazzaf ve emekli asker ile bu askerlerden sorumlu örgütün hususi hizmet sorumlusu olduğu ve asker şahısların eşlerine örgüt ablalığı yaptığı bilinen 11 sivil hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu sabaha karşı İzmir merkezli İstanbul, Bursa, Ankara, Balıkesir, Samsun, Kayseri, Amasya, Uşak, Kocaeli, Mardin, Malatya ve Antalya olmak üzere 13 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyon neticesinde şu ana kadar 31 muvazzaf/emekli askeri şahıs ile 6 sivil şahıs yakalanırken firari olan 11 şahsın yakalama çalışmalarına devam edildiği bildirildi. (İHA)

        SAMSUN'DA BYLOCK KULLANAN 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        SAMSUN'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 'ByLock' kullandıkları iddia edilen 6 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri yaptıkları FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kriptolu haberleşme pragramı 'Bylock' kullandıkları iddia edilen ve içlerinde özel güvenlik görevlilerinin bulunduğu 6 şüpheliyi, 5 gün önce gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılardan H.T. ve M.Ö. savcılık talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü'nden serbest bırakıldı.

        Polisteki işlemleri tamamlanan özel güvenlikçiler İ.S., İ.K., Y.B. ile Yunus Emre T. adlı şüpheliler ise bugün adliyeye sevk edildi.

        Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Yunus Emre T. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        FETÖ'NÜN TSK YAPILANMASINA OPERASYON: 37 KİŞİ GÖZALTINDA

        İzmir'de 'askeri casusluk soruşturması'ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin incelemeler doğrultusunda, Fethullahçı Terör Örgütü'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki yapılanmasına yönelik başlatılan 3. dalga operasyonunda 37 kişi gözaltına alındı. İzmir merkezli 13 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan aralarında emekli generallerin de bulunduğu 31'inin asker olduğu belirtildi.

        Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Berkant Karakaya'nın 'FETÖ'nün TSK içerisindeki yapılanması'na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İzmir Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir merkezli İstanbul, Ankara, Balıkesir, Samsun, Kayseri, Amasya, Uşak, Kocaeli, Mardin, Malatya ve Antalya'nın da aralarında bulunduğu 13 ilde operasyon başlattı. Sabah erken saatlerde eş zamanlı yapılan operasyonda 37 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 31'inin muvazzaf ve emekli asker olduğu belirtildi. Bu kişiler arasında emekli generallerin de bulunduğu öğrenildi.

        ASKER EŞLERİNE ABLALIK YAPTIĞI ÖNE SÜRÜLEN 6 KADIN DA GÖZALTINDA

        6 şüphelinin ise askerlerin eşlerine "ablalık" yaptıkları ileri sürülen kadınlar olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında 6'sı asker 5'i ise sivil olmak üzere toplam 11 kişinin de arandığı bildirildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        ZONGULDAK ALAPLI'DA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak, Alaplı ilçesinde FETÖ soruşturması kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

        Zonguldak Alaplı'da FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, bir okulda kantin işletmecisi olduğu öğrenilen R.S. ve esnaf olan M.G. polis tarafından gözaltına alındı. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelilerin, sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. (İHA)

        BARTIN'DA 3 POLİS MEMURU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bartın'da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 polis memuru adliyeye çıkartıldı.

        Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 polis memurunun emniyetteki işlemleri tamamlandı. Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sorgulanan zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        BİLECİK'TE GÖZALTINA ALINAN 10 KİŞİ HAKİM KARŞISINDA

        Bilecik'te Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişi hakim karşısına çıkartıldı.

        Geçtiğimiz günlerde Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce (KOM) ekipleri tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında çoğu esnaf 10 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler, dün savcı karşısına çıkartılarak ifadelerine başvurulmuştu. Bugün Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Bilecik Adliye Sarayı'na getirilen 10 şüpheli hakim karşısına çıkarken, mahkemelerinin gün boyu süreceği tahmin ediliyor. (İHA)

        KÜTAHYA'DA 12 ESKİ ÖĞRETMENDEN 8'İ TUTUKLANDI

        Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 12 eski öğretmenden 8i tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4ü çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılırken, 8i cezaevine gönderildi.

        Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen ve daha önce memuriyetten ihraç edilen 12 öğretmen, geçen hafta düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı. (AA)

        MERSİN'DE 14 İŞADAMI VE ESNAF GÖZALTINA ALINDI

        Mersin’in Tarsus ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 14 iş adamı ve esnaf gözaltına alındı.

        Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında gözaltına kararı verilen 14 şüphelinin yakalanması için emniyet ekipleri çalışma başlattı.

        Gözaltına alınan zanlıların, KHK ile kapatılan Tarsus Girişimci İş Adamları Derneğinin yöneticileri ve üyeleri oldukları öğrenildi. (AA)

        KASTAMONU'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kastamonu merkezli 16 ilde düzenlenen FETÖ operasyonu sonrası gözaltına alınan şüphelilerden adliyeye sevk edilen 7 kişi tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kastamonu merkezli yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüte üye olduğu ve kriptolu haberleşme sistemi "ByLock" uygulamasını kullandığı tespit edilen 80 kişinin yakalanması için 16 ilde eş zamanlı operasyon başlatılmıştı. Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen N.Ö., E.A., M.A., H.A., H.K., N.B. ve A.B., 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, H.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Ayrıca Kastamonu KOM ekipleri, emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheliyi daha adliyeye sevk etti. (İHA)

        KOCAELİ MERKEZLİ 14 İLDEKİ OPERASYONLARDA 16 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kocaeli merkezli 14 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 kişi adliyeye sevk edildi.Alınan bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 16 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Kocaeli Adliyesine sevk edildi.Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ ile bağlantılı eğitim kurumlarında çalışan ve örgütün şifreli mesajlaşma uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddia edilen şüphelilerin yakalanması için aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 14 ilde operasyon düzenlenmişti.Operasyonlarda 21 kişi gözaltına alınmış ve dün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 1'i tutuklanmıştı. (AA)

        SİVAS'TA 6'SI SUBAY 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Sivas'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik operasyonda dokuz kişi gözaltına alındı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'nin TSK içerisindeki yapılanmasına yönelik operasyon başlattı.

        Operasyon çerçevesinde örgütün TSK yapılanmasında yer aldığı ve örgüte finansal destek sağladığı belirlenen 15 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Zanlılardan, üç yüzbaşı, iki üsteğmen ve birer teğmen, doktor, öğretmen ve öğretim görevlisi gözaltına alındı.

        Haklarında gözaltı kararı bulunan altı zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor. (AA)

        GAZİANTEP'TE 13 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

        Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock"u kullandıkları ileri sürülen 13 avukat gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla avukatların ev ve işyerlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sabah saatlerindeki operasyonlarda aralarında avukatlar Adem Ö., Adem Ş., Yaşar S., Özlem S., Abdülkadir Ö., Ömer K., İbrahim T. ile isimleri açıklanmayan 6 avukat gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen avukatlar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyonun sürdüğü ve gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        BATMAN'DA 30 POLİS GÖREVE İADE EDİLDİ, 24 POLİS AÇIĞA ALINDI

        Batman'da son Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile 30 polis göreve iade edilirken, 24 polis ise açığa alındı.

        Alanın bilgiye göre, Batman İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli ve daha önce açığa alınan polislerden 30'u durumlarının tekrar değerlendirilmesinin ardından görevine iade edildi. OHAL kapsamındaki KHK ile yine Batman İl Emniyet Müdürlüğü ve ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli personelden 24'ü FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı. (İHA)

        BİTLİS'TE 18 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Bitlis'te, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 18 polis görevden uzaklaştırıldı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Bitlis Emniyet Müdürlüğünde görevli 18 personel açığa alındı.

        Açığa alınan personelle ilgili soruşturma devam ediyor. (AA)

        KIRKLARELİ'NDE 1 MEMUR GÖZALTINA ALINDI

        Kırklarelinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda bir memur gözaltına alındı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde şef olarak görev yapan H.Gnin örgüt adına faaliyetlerde bulunduğunu tespit etti.

        Gözaltına alınan şüpheli, Kırklareli Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        SAMSUN'DA GÖZALTINA ALINAN AKADEMİSYEN SAYISI 29'A YÜKSELDİ

        Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan akademisyen sayısı 29'a çıktı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 gün önce Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Samsun merkezli Ankara, İzmir ve Konya illerini kapsayan 28 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlemiş, OMÜ'de görev yaparken açığa alınan aralarında profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi ve araştırma görevlisinin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmıştı.

        KOM Şube Müdürlüğü yapılan çalışma sonucu aranan 7 kişiyi daha yakalanarak gözaltına alınırken, operasyon kapsamında gözaltı sayısı 29'a çıkmış oldu. (İHA)

        BURSA İNEGÖL'DE 5 İŞ ADAMI GÖZALTINA ALINDI

        BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5 işadamı gözaltına alındı.

        İnegöl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekiplerince, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında terör örgütüne maddi kaynak sağladıkları iddia edilen benzin istasyonu, mobilya, fırın, beyaz eşya ve metal firmaları sahibi olan Mustafa Ö., Ersin B., Hasan E., Hamdi T. ve Muhittin Y. gözaltına alındı. Şüpheliler emniyet müdürlüğündeki sorgularının ardından bu sabah, 'Terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildiler. (DHA)

        TOKAT'TA GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN 49 HAKİM VE SAVCIDAN 15'İ TUTUKLANDI

        Tokat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen, daha önce görevden uzaklaştırılan 49 hakim ve savcıdan 15'i tutuklandı.

        Tokat Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla çeşitli illerde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 3ü, savcılıktaki ifadelerinin ardından salıverildi.

        Mahkemeye çıkarılan 46 şüpheliden 15i cezaevine gönderildi, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KARAMAN'DA 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Karaman'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan aralarında öğretmen, polis ve öğrencilerin de bulunduğu 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Karaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik Karaman merkezli 16 ilde eş zamanlı düzenledikleri operasyonda haklarında gözaltı kararı çıkarılan 35 kişiden, 24'ünü evlerinde gözaltına almıştı. Emniyette işlemleri tamamlanan 12 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

        Öte yandan, gözaltındaki 22 kişiden 12'si dün adliyeye sevk edilmiş ve mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Adreslerinde bulunamayan 11 kişiyi yakalama çalışmaları ise devam ediyor. (İHA)

        BARTIN'DA 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bartın'da FETÖ soruşturması kapsamında 13 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgilere göre, Bartın merkezli Ankara ve Eskişehir illerinde devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında profesör ve doçentlerin bulunduğu 9 akademisyen ve 1 güvenlik görevlisi ile 3 polis gözaltına alındı. (İHA)

        ORDU'DA 5 ŞÜPHELİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda Altınordu ilçesinde 14 Kasımda gözaltına alınan 6 zanlıdan 5'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen 5 zanlıdan 4ü çıkarıldıkları mahkemece cezaevine gönderildi, diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Emniyetteki şüphelinin işlemleri sürüyor.

        Öte yandan, soruşturma kapsamında KHK ile kapatılan FETÖ ile irtibatlı kurumlarda çalışan bir şüpheli daha gözaltına alındı. (AA)

        AYDIN'DA KAYMAKAMLIK MÜSTAHDEMİ TUTUKLANDI

        Aydın'da devem eden FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklanan Karacasu Kaymakamı'ın hizmetlilerinden S.T. ByLock adlı örgütün haberleşme programını kullandığı iddiası ile yeniden çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Daha önce Milli Eğitim'de çalıştığı öğrenilen S.T.'nin sosyal paylaşım sitesi hesabından 15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbeti tutulan meydanlarda fotoğraf çekilip paylaştığı görüldü.

        Bilindiği gibi 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlarda Karacasu Kaymakamı, İlçe Emniyet Müdürü FETÖ/PDY terör örgütünden dolayı açığa alınmış kaymakam tutuklanmıştı. İlçe'de Emniyet açığa alınan Emniyet Müdürü'ne vekaleten atanan amir de bir süre sonra aynı operasyon kapsamında açığa alınmıştı. Kaymakam ile birlikte göz atına alınan kaymakamlık çalışanlarından S.T. denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılan S.T. isimi kaymaklık müstahdemi örgütün haberleşme sistemi ByLock'un deşifre edilmesinden sonra ikinci kez gözaltına alınarak adliyeye sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. (İHA)

        SAKARYA'DA 10 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya merkezli 3 ilde yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, gözaltına alınan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen 15 Temmuz darbe girişimine yönelik Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen, aralarında mühendis ve öğrencilerin bulunduğu M.S.Y, A.T., N.S., T.Y., M.A., K.K., C.A., M.K., S.E., Y.B. isimli 10 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        SAMSUN'DA ARALARINDA ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN DE BULUNDUĞU 4 KİŞİ ADLİYEYE ÇIKARILDI

        Samsunda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında özel güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 4 kişi adliyeye çıkarıldı.

        Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Y.B, İ.S. Y.E.T. ve İ.Knin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından adliye sevk edildi.

        Kentte 12 Kasımda gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2si ise emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BOLU'DA 9 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bolu'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 36 öğretmenden 9'u ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı sonrasında başlatılan soruşturmada meslekten ihraç edilen ve Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine bağlı ekipler tarafından gözaltına alınan 36 öğretmenden 9'u ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Operasyonun ilk bölümünde adliyeye sevk edilen 27 öğretmenden 12'si çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 15 öğretmen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        BİTLİS'TE 14 POLİS MEMURU GÖREVE İADE EDİLDİ

        Bitlis'te Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında görevden uzaklaştırılan 255 polis memurundan 14'ü görevlerine iade edildi.

        FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Bitlis Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 255 polis memuru görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan polislerden 14'ünün yeniden göreve iade edildiği öğrenildi.

        Öte yandan, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra 18 polis memurunun da açığa alındığı öğrenildi. (İHA)

        SİİRT'TE 8 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

        Siirt'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheli serbest bırakıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 kişi, adliyeye çıkarıldı.

        Savcılıktaki ifadelerinin ardından 3 kişi serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen polis memurları C.T. ve G.D.G, öğretmenler H.S. ve M.T ile F.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KARAMAN'DA 12 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

        KARAMAN merkezli 16 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 kişiden 12'si adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. 8 kişinin sorgusu sürüyor.

        Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi olduğu öne sürülen 35 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Geçen 11 Kasım günü Karaman merkezli 16 ilde yapılan operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. 15 kişinin yakalanması için çalışmalarında sürdüğü belirtildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 12'si yapılan sorgulama ardından adliyeye sevk edilirken nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan diğer 8 şüphelinin sorgusunun sürdüğü belirtildi. (DHA)

        DENİZLİ ACIPAYAM'DA 2 "FETÖ ABLASI" TUTUKLANDI

        DENİZLİ'nin Acıpayam İlçesi'nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 'FETÖ ablası' oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 19 kişiden 2'si tutuklandı.

        Acıpayam İlçesi'nde 15 Kasım Salı günü polis tarafından yapılan FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında, 'FETÖ ablası' oldukları gerekçesiyle 19 kadın gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan 19 kadından 4'ü serbest bırakılırken, 15'i ise adliyeye sevk edildi. Kadınlardan E.E. ile C.Y. tutuklanırken, diğer 13'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        KOCAELİ'DE BYLOCK KULLANAN 16 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 'ByLock' haberleşme programını kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan özel okullarda görevli 16 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınanlar adliyeye sevk edilmeye devam ediyor. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından FETÖ'ye bağlı kapatılan özel okullarda öğretmenlik yapan 16 kişi bu sabah Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Öğretmenlerin, Bylock haberleşme programını kullandıkları iddia edildi. (DHA)

        13 İLDEKİ OPERASYONDA 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'deki askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin incelemeler doğrultusunda "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki yapılanması"na yönelik başlatılan soruşturma kapsamındaki operasyonda, 13 ilde 13 kişi gözaltına alındı.

        Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Batonun, "FETÖ/PDYnin TSK içerisindeki yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında aralarında rütbeli subay ve sivillerin de bulunduğu 62 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesi üzerine bu sabah belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

        Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İzmirin yanı sıra İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Eskişehir ve Mardinin de aralarında bulunduğu 13 ilde başlattığı operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı. (AA)

        GAZİANTEP'TE 9 AVUKAT VE 1 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Gaziantepte, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullandıkları tespit edilen 9 avukat ile bir öğretmen gözaltına alındı.

        Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Operasyonun sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi. (AA)

        DİYARBAKIR'DA FETÖ DOSYASINA BAKAN POLİS 'BYLOCK'ÇU ÇIKTI

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) dosyasına bakan 1 polis 'ByLock'çu çıktı.

        İHA muhabirinin Emniyet Genel Müdürlüğü'nden edindiği bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli olan ve emniyet içerisinde FETÖ/PDY dosyalarını inceleyen polis memurundan şüphelenilmesi üzerine çalışma yapıldı. Şüphe üzerine başlatılan çalışmalarda yapılan incelemede emniyet içerisindeki FETÖ dosyalarına bakan polis memurunun cep telefonunda 'ByLock' programı bulundu. Gözaltına alınan polis memurunun FETÖ kapsamında incelediği bütün dosyaların yeniden inceleneceği belirtilirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. (IHA)

        KONYA'DA 15 PİLOT TUTUKLANDI

        Konya merkezli 8 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 47 pilottan, 15'i tutuklanırken, 32'si serbest bırakıldı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bugüne kadar 4 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. Bunun üzerine de örgütün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, 7'si daha önce ihraç olan 1'i yarbay, 54'ü üsteğmen olmak üzere 55 pilot hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Konya'da 5, Ankara'da 18, İzmir'de 16, İstanbul'da 5, Kayseri'de 3, Eskişehir'de 3, Balıkesir'de 4 ve Adana'da 1 pilotun gözaltına alınması için geçen 9 Kasım günü eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 47 pilot gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan pilotlardan 1'i kadın 15'i tutuklandı, 32'si de serbest bırakıldı. 3'üncü Ana Jet Üssü'nde daha önce düzenlenen 4 operasyonda aralarında pilotların da bulunduğu toplam 70 asker tutuklanmıştı. (DHA)

        SİVAS'TA ADLİYEYE SEVK EDİLEN İŞ ADAMLARINDAN 7'Sİ TUTUKLANDI

        Sivas merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan iş adamlarından 7'si daha tutuklandı.

        Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 5 ilde FETÖ/PDY'ye finansal kaynak sağladıkları iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan iş adamlarından 10'u daha emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerden Kadir Ş, Birol K, Birol A, Naci Ş, İlhan I, Fatih K. ve Yüksel K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, M.M.K, M.A. ve İ.O. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Gözaltındaki 9 iş adamının emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        BOLU'DA 5 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Bolu'da Fethullahcı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonda meslekten ihraç edilen ve gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 15 öğretmenden 5'i tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı sonrasında başlatılan operasyonda meslekten ihraç edildikten sonra Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipleri tarafından gözaltına alınan 15 öğretmen ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Öğretmenlerden İ.T, İ.A, S.A., N.D. ve Z.Y. tutuklanırken, diğer 10 öğretmen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (IHA)

        ZONGULDAK'TA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 7 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında Kanun Hükmünde Kararname ile açığa alınan vergi denetmeni ve öğretmenle görevdeki 7 doktorun bulunduğu zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 6sı doktor 7 kişi tutuklanırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        NEVŞEHİR'DE BİR KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 1 kişi tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı çıkarılan Ürgüp Adliyesinde görevli zabıt katibi Semra K. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Semra K. Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

        Daha önce, FETÖ/PDY kapsamında tutuklanan, ardından Kırşehir Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakılan zanlı hakkında daha sonra yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ