Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sakarya'da 60 bin arının zehirlendiği iddia ediliyor

        Sakarya'nın Serdivan ilçesinde 60 bin arının zehirlendiği iddiasıyla jandarma ekiplerince soruşturma açıldı.

        Alınan bilgiye göre, Kazımpaşa Mahallesinde kendisine ait 280 kovanın yakınlarında ve içerisinde ölü arılar gören Yaşar Temur ve oğlu Cihangir Temur, durumu Serdivan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına bildirdi.

        Olay yerine gelen ve numune alan ekipler, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

        "KOVANLAR ISLAK, İLAÇ ATILDIĞI BELLİ..."

        Arı yetiştiricisi Cihangir Temur, arı işinin baba mesleği olduğunu ve 1983 yılından beri bu işi yaptıklarını söyledi.

        Bu zamana kadar böyle bir olayla karşılaşmadıklarını belirten Temur, "280 kovanımız vardı, 200 kovanı kasıtlı olarak zehirleyip telef etmişler. Özellikle tek tek kovanları seçerek ve kapağını açarak içine ilaç atmışlar. Tarım müdürlüğünden numune aldılar, sonuç belli olacak. Zaten kovanlar biraz ıslak, ilaç atıldığı belli. Yazık günah bir sürü ziyanımız oldu 100 bin liraya yakın bir zararımız oldu, tabii ki üzüldük, mal canın yongasıdır. Bu işleri yapanları biz Allah'a havale ediyoruz. 60 bin hayvan telef oldu yazık günahtır." diye konuştu.

        Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör de arıların ilaç sıkmak suretiyle zehirlendiklerinin belli olduğunu kaydetti.

        "Bunu yapan insan olamaz." diyen Ör, "İnsanlık dışı bir şey bu arılara yazık, bunların yavruları da vardı hepsini zehirlemişler. Gördüğünüz gibi kovanların için avuç avuç arı ölüsü dolu. Yaklaşık 60 bin arıyı zehirlemişler. Kimin yaptığı belli değil ama araştırılıyor." şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ