Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Fırat Kalkanı harekatında 3 şehit, 10 yaralı

        Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yürütülen El-Bab operasyonunda gerçekleşen saldırıda ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 10asker yaralandı

        Edinilen bilgiye göre Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab operasyonunu yürüten Türk askeri birliğine yönelik yapılan saldırıda 13 asker yaralandı. Yaralılar askeri helikopter ve ambulanslarla Kilis ile Gaziantep'teki hastanelere tedavi altına alındı.

        Gaziantep'e 3'ü helikopter ile 1'i kara ambulansı ile Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen 4 yaralı askerden 3'nün şehit olduğu bildirildi. Yaralı askerlerden birinin ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

        ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

        Hava saldırısında şehit olan askerlerin kimlikleri Erdal Bolat, Melih Özcan ve Zafer Er olarak belirlendi.

        1 ASKER DAHA ŞEHİT OLDU

        Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda akşam saatlerinde 1 asker daha yaralandı. Yaralı asker, Kilis'ten helikopterle Gaziantep'e sevk edildi.

        Buradan ambulansla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alınan yaralı asker, doktorların tüm çabasına karın kurtarılamayarak şehit oldu.

        Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün rejim güçlerinin hava saldırısı sonucu 3 asker şehit oldu, 10 asker de yaralandı. DEAŞ'ın akşam saatlerinde Zırhlı Personel Taşıyıcı'ya havan topu atması sonucu ise 7 asker yaralandı.

        Son şehit ile birlikte bugün şehit olan asker sayısı 4’e yükselirken, yaralanan 17 askerin hastanelerdeki tedavileri devam ediyor. 24 Ağustos’tan bu yana yürütülen harekatta şehit olan askerlerin sayısı ise son şehit ile birlikte 17’ye yükseldi.

        BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

        Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatında El Bab bölgesindeki Türk askerlerine yapılan saldırıya ilişkin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akarı telefonla arayarak bilgi aldı.

        Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatında El Bab bölgesindeki Türk askerlerine yapılan saldırıyla ilgili Bakan Işık ve Orgeneral Akar ile telefonla görüştü.

        TSK'DAN AÇIKLAMA

        TSK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Fırat Kalkanı Harekâtında yürütülen operasyonlar kapsamında, 24 Kasım 2016 saat 03:30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1'i ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personel tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle bölgeden tahliye edilmiştir.

        Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

        YAYIN YASAĞI

        RTÜK, Başbakanlık tarafından, Fırat Kalkanı Harekatında yaşanan hava saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ