CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, şiddetin kadına yönelik geleneksel bir hal aldığını belirterek, "Geçmişten bu yana kadına şiddet, Türkiye'de uygulanan bir yöntem ve geleneksel bir hal almış durumda. Belki iletişim araçlarının bu kadar gelişkin olmaması sebebiyle, pek çoğundan haberdar değildik" dedi.
CHP Bodrum Kadın Kolları, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle, ilçe binasında basın açıklaması yaptı.
Açıklamaya CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve partililer katıldı.
Basın açıklamasını yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu;
"Bugün dünya üzerinde yaşayan tüm kadınların ve çocukların çeşitli biçimlerde maruz kaldıkları ve giderek artan her türlü şiddet ve cinsel istismarı bir kez daha hatırlatma günüdür. Bugün kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadına, hem de tüm topluma dayatılan ideolojik bakıştan, çağdışı ve gerici anlayıştan, ekonomik koşullardan, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerden ayrı tutulamayacağı gerçeğini dünyanın gündemine tekrar tekrar taşıma günüdür. Yaşadığımız coğrafyada, kadınlar günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedir. Tacizciler, tecavüzcüler ve kadın katilleri tahrik indiriminden yararlanmakta ve hatta serbest bırakılmaktadır. Bunca olumsuzluk karşısında, her ne olursa olsun, Cumhuriyet Halk Partisi ve kadınları olarak, asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi.
'ORTAK DİLİMİZ VAR, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'
Çakaloğlu'nun ardından konuşan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ise;
"Geçmişten bu yana kadına şiddet, Türkiye'de uygulanan bir yöntem ve geleneksel bir hal almış durumda. Belki iletişim araçlarının bu kadar gelişkin olmaması sebebiyle, pek çoğundan haberdar değildik. Son yıllarda kadına yönelik şiddetin nedenleri arasında aile içindeki şiddetin belli yansımaları, kültürel farklılaşma, kentsel göç, kültürel uyumsuzluk süreci, önemli bir kadına şiddet sebebi arasında yer alıyor. Asıl üzerinde durmamız gereken bir neden var o da öykünme. Külhanbeylik, efelik, erkeklik, taslamak yaygın bir hal aldı. 'Hey bana bak' anlayışı hayatın her anlamında egemen olmaya başladı. Her şey anlamını yitirdi, bu ülkeyi yeniden inşa etme durumuna doğru gidiyoruz. Cumhuriyetimiz hasar aldı. Cumhuriyetimizi yeniden tamir edeceğiz, o eski şaşalı günlerine döndüreceğiz. Ortak dilimiz var, Mustafa Kemal Atatürk. Şimdi herkes ona sarılmaya başladı" dedi.
Açıklamaların ardından Aldan, bir süre partililerle basına kapalı olarak görüştükten sonra Bodrum'dan ayrılarak Muğla'nın Milas İlçesi'ne geçti.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.