Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gülnur Aybet kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Gülnur Aybet oldu

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YTÜUluslararası İlişkiler Bölümü Profesörü Gülnur Aybet'i, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atadı. Peki Gülnur Aybet kimdir?

        GÜLNUR AYBET KİMDİR?

        Gülnur Aybet, NATO ve Avrupa Birliği kapsamında transatlantik ilişkiler konusunda uzmandır ve Türk dış politikası ile Balkanlarda savaş sonrası oluşan yapılanma ve devlet inşası konularında da uzmanlığı bulunmaktadır.

        Eğitim hayatını Southampton Üniversitesi Uluslarası İlişkiler bölümünde yüksek lisans yaparak, Londra King's College'da Savaş Bilimleri bölümünde ikinci bir yüksek lisans ve Nottingham Üniversitesi'nde Uluslarası İlişkiler bölümünde de doktorasını tamamladı.

        2005 yılından beri İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'nde St. Anthony's College'da Kıdemli Uzman olarak üyeliği de bulunan Gülnur Aybet, Washington'da Johns Hopkins Üniversitesi'nin School of Advanced International Studies'daki Transatlantik İlişkiler Merkezi'nde davetli bilim insanı olarak görev yapmıştır.

        2007-2009 yılları arasında da İngiliz Akademisi'nden araştırma bursu kazanan Aybet, bursunun proje direktörlüğünü yapmıştır ve proje kapsamında NATO ve Avrupa Birliği'nin Bosna Hersek'teki devlet yapılanmasına ilişkin araştırma sürdürmüştür.

        Europe Asia Studies, Problems of Post Communism ve International Journal gibi ünlü bilimsel dergilerde birçok makalesi yayınlanan Gülnur Aytekin, bunlarla birlikte Türk, İngiliz ve Amerikan gazetelerde de günlük makaleler yazmaktadır.

        2014-2016 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde başkanlık görevi yapan Aybet, BAUCESS Güvenlik Araştırmaları Merkezi'nin kurucu direktörlüğünü üstlendi.

        Aynı zamanda Gülnur Aybet, 2013 yılında İstanbul Özyeğin Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü kurmuştur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ