Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'den flaş açıklama: Sandıkların yüzde 60'ına itiraz edeceğiz

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, CHP Genel Merkezi'nde gazetecilere bir açıklama yaptı.

        Aksünger'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

        "Bu tamamen geçersizdir. Bunu buradan deklare ediyoruz. Arkadaşlarımız ilçe seçim kurullarını terk etmesin. Şimdiden herkese hayırlı olsun diyorum.

        Sandıklarda oy kullanma noktasında, sandıkların arkasındaki damgasız oyların kullanılmasını, muhtarların yaptığı operasyonlar, YSK'nın verdiği 'Evet' mühürleri gibi ihlaller oldu. YSK 1.5 milyon geçersiz oyu geçerli saydı. Bu seçim daha bitmedi. Bütün müşahitlerimiz engellenmeye çalışıldı. Devlet eliyle 'evet' operasyonu yapıldı. Eninde sonunda hakkımızı alacağız, kendini devlet zannedenler kaybedecek. İstedikleri kadar balkon konuşması yapsınlar.

        Şekil ve içerik olarak itiraz edeceğimiz sandıklar yüzde 60'ı bulacak. Anadolu Ajansı, tamamen manipülasyon üzerine kurmuş ve zemin oluşturuyor. Üç büyük ilde önde olacaksınız, sonra evet kazandı denilecek, oy hırsızlığının temeli atılıyor."

        REKLAM

        "DOĞUDA BEKLENTİMİZ YÜZDE 80 CİVARINDA"

        Sandıklar açılmadan bazı manipülasyonların yapılmaya başlandığını belirten Aksünger, özellikle sandık başındaki görevlilerin bunlara itibar etmemesini istedi.

        Oy kullanma işlemindeki sorunlara değinen Aksünger, "YSK'nın aldığı karar rağmen, 'tercih' yazacak olan mühürleri, 'evet' olarak yaptırıp, okullara gönderen ilçe seçim kurulu başkanları gördük. YSK ile konuştuğumuzda aslında bunların bir ihlal yaptığını da kendileri de itiraf ettiler. Bununla ilgili cezai işlem için savcılıklara suç duyurusunda bulunduk." diye konuştu.

        Bunun yanı sıra özellikle Türkiye'nin doğusunda, oyların açık kullanıldığına ilişkin görüntülerin olduğunu ve bunlarla ilgili de gerekli suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Aksünger, "Bazı muhtarların seçmenle beraber, perdelerin arkasında beraber oy kullanmalarını da gördük ve ilgili mercilerle paylaştık." açıklamasında bulundu.

        Genel merkezde kurulan Seçim Takip Merkezi'nde verilerin dikkatle izlediğini anlatan Aksünger, şunları söyledi:

        "Dökümleri tamamlanmış olan sandıkların işlemleri yapılıyor, ancak biz de sandık başlarındaki mobil uygulamalarla da verileri girmiş olacağız. Bizim elimizde onlardan önce veri olacağı kesin. Şu anda veriler ciddi bir şekilde bize akmış durumda. Arkadaşlarımız saat 18.30-19.00 civarında sonuçları tamamen alır duruma gelecekler, biz de yasaklar kalktıktan sonra bunları açıklamaya başlayacağız. Görüyoruz ki sandığa katılımın batıda yüzde 85'in üzerine çıkma ihtimali var. Doğuda da beklentimiz yüzde 80 civarında."

        Erdal Aksünger, il ve ilçe başkanları ile sandık görevlilerine de provokasyonlara gelmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ