Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da kan davası! Kavşakta otomobili kaleşnikofla taradılar
        1

        Adana'da iki aile arasında 1 yıl önce başlayan "kan davası"nda 1 kişi öldü. Geçtiğimiz yıl silahlı çatışmada ölen kişinin yakınları, diğer aile bireylerinin bulunduğu otomobili uzun namlulu silahlarla taradı.

        2

        Olayda 56 yaşındaki Müslüm Üzer öldü, oğlu ve torunu da yaralandı.

        3

        "ALACAK VERECEK DAVASI KAN DAVASINA DÖNDÜ"

        Habertürk Haber Merkezi'nden Beycan Üçkardeş'in haberine göre, ilk olay 22 Temmuz 2016'da Adana merkez ilçe Yüreğir'e bağlı Doğankent Mahallesi'nde meydana geldi.

        4

        Aralarında alacak verecek meselesi bulunan her ikisi de Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nden Adana'ya göç eden Altınyüzük ile Üzer aileleri önce tartışmış daha sonra da silahlı çatışmaya girmişti.

        5

        Çatışmada; Ali Altınyüzük ve Hacı Gizligöl hayatını kaybetmişti. Olayda ayrıca 6 kişi de yaralanmıştı. İddiaya göre yaşanan bu olay her iki aile arasında kan davasına dönüştü.

        6

        "KURŞUN YAĞMURUNA TUTTULAR"

        Olayı kan davasına çeviren diğer aile bireylerinin yakınları; saat 18.00 sıralarında geçtiğimiz yıl ki çatışma sonrası gözaltına alınan, fakat cinayetlerle bir ilgisinin olmadığı tespit edildiği için serbest bırakılan Üzer ailesinin fertlerinin bulunduğu otomobili taradılar.

        7

        Karataş Yolu üzerinden Adana'ya giden 01 DHR 78 plakalı otomobil, Taşçı Köyü Kavşağı'nda kalaşnikof tüfekle tarandı. Saldırıda 56 yaşındaki Müslüm Üzer öldü, oğlu 32 yaşındaki Orhan ve torunu 9 yaşındaki Hüseyin Üzer ağır yaralandı.

        8

        "GÜVENLİK KAMERALARI GÖRÜNTÜLEDİ"

        Saldırganlar otomobillerle kaçarak izini kaybettirdi. Olay yerinde inceleme başlatan polis, boş kovanları ve delilleri topladı.

        9

        Olay yerindeki güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından saldırgan oldukları öne sürülen karşı ailenin yakınlarından 3 kişi gözaltına alındı. Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

        10
        11
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ