Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Konya'daki haremlik selamlık eğitim planına jet soruşturma

        Konya'da Konevi Anadolu Lisesi'nin resmi web sitesinden yapılan "Kız-erkek öğrenciler ayrı sınıflarda öğrenim görecek" duyurusuna İl Milli Eğitim Müdürlüğü müdahale etti. Okul müdürü hakkında idari soruşturma başlatıldı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Zafer Samancı'nın aktardığı bilgilere göre, Konya'nın merkez Selçuklu ilçesindeki Konevi Anadolu Lisesi'nin resmi internet sitesinden Okul Müdürü Ö. Faruk Özarslan'ın imzası ile velilere "Okulumuz 2017–2018 eğitim–öğretim yılından itibaren kız–erkek öğrenciler ayrı sınıflarda eğitime devam edecektir" duyurusu yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü olaya jet hızıyla müdahale etti ve önce açıklama internet sitesinden kaldırıldı. Ardından okul müdürü Ömer Faruk Özarslan hakkında idari soruşturma başlatıldı.

        ‘KAFASINA GÖRE HAREKET EDEMEZ'

        REKLAM

        İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, duyurunun kendisinin bilgisi ve onayı dışında yapıldığını söyleyerek "Okul müdürü ne ilçe müdürlüğünden ne bizden bu konu ile ilgili bir onay almadı. Kendi kafasına göre böyle bir karar alıp bunu da okulun resmi internet sitesinden duyurmuş. Biz durumu öğrendiğimiz an müdahale ettik. Bu asla kabul edilebilir bir durum değil" dedi.

        Okul müdürünün bazı velilerden gelen talep üzerine böyle bir karar aldığını anlattığını belirten Gürsoy şöyle devam etti:

        "Ne olursa olsun bazı veliler bunu isteyebilir bazı veliler istemez. Kaldı ki zaten kız-erkek müstakil okullarımız var. Velilerimiz evlatlarını isterlerse bu okullara da gönderebilir. Okullarımız da kanun ve yönetmeliklerle yönetilir, kimse kafasına göre bir uygulama yapamaz. Onay ve izin olmadan böyle bir şey yapamaz. Biz okul müdürü hakkında gerekli idari soruşturmayı başlattık."

        VELİLER İKİYE BÖLÜNDÜ

        Okulda eğitim gören öğrencilerin velileri ise ikiye bölünmüş durumda. İsminin açıklanmasını istemeyen bir veli "2017 yılında haremlik selamlık eğitim yapma kararını alan zihniyet bizim evlatlarımızı yetiştiriyor. Ben duyar duymaz çocuğumu okuldan alma kararı verdim" derken, bir başka veli ise "İsteyen veliler çocuklarını sadece kız ya da erkek öğrencilerin eğitim verdiği okullara gönderebilir. Bu onların en doğal hakkıdır. Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nün bu yanlışa müdahale etmesi bizi çok sevindirdi" şeklinde konuştu.

        Kararı doğru bulduğunu belirten bir veli ise "Okul müdürüne bu teklifi biz götürdük. O da bunu değerlendirerek bu kararı aldı. Bence son derece uygundu. Bu talep bu okulda öğrenim gören birçok öğrenci velisinin talebiydi" diye konuştu. Kızının, kızlara özel bir sınıfta ders almasını istediğini söyleyen bir anne ise "Bizim talebimize yetkililer kulak vermelidir, bizi dinleyip talebimize onay veren okul müdürüne soruşturma başlatmak değil. Ben çocuğumun kızlarla eğitim almasını istiyorum. Üstelik başka bir okulda değil öğrenim hakkı olan bu okulda istiyorum" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ