Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Vatan Şaşmaz'ı öldüren Filiz Aker eldiven takarak ateş etmiş

        Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz'ı Beşiktaş'taki bir otelin odasında öldüren, ardından intihar eden Filiz Aker'le ilgili olarak çarpıcı bir detay daha ortaya çıktı. Polis kayıtlarında olay anına ilişkin olarak, Filiz Aker'in elinde tabanca bulunduğu yer almıştı.

        Dün, Vatan Şaşmaz'ın öldürüldükten sonraki görüntüleri de İHA tarafından paylaşılmıştı. Görüntülerde Filiz Aker de yatağın üzerinde intihar etmiş halde görülüyordu.

        SAĞ ELİNDE ELDİVEN VARDI

        Olay sonrası otel odasında çekilen görüntülerde, Vatan Şaşmaz'ı öldüren, ardından intihar eden Filiz Aker'in tetiği çektiği belirtilen sağ elinde eldiven olduğu dikkat çekti.

        İKİ ELİNDE BARUT İZİ ÇIKTI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Mustafa Şekeroğlu'nun edindiği bilgilere göre; Filiz Aker’in iki elinde barut izi çıktı. Polis tarafından yapılan incelemede, Vatan Şaşmaz’ı öldüren Filiz Akar’ın iki elinden el svabı alındı. Yapılan incelemelerde Aker’in iki elinde barut izleri ortaya çıktı. Sağ elinde takılı bulunan eldivende de barut atığı tespit edildi. Polisin yaptığı çalışmalara göre, Aker, Vatan Şaşmaz’a ateş ederken iki elini kullandı.

        HANGİ SİLAHI KULLANDIĞI BELİRLENDİ

        Filiz Aker'in Şaşmaz'ı vurduğu silahın da Smith Wesson markasının 9.65 çaplı mermi kullanılan, kadınlar için özel tasarlanmış "LadySmith" modeli olduğu belirlenmişti. Aker'in silah için, ablasının Şişli'deki adresini göstererek bulundurma ruhsatı aldığı iddia edilmişti.

        POLİS KAYITLARINDA ELİNDEKİ SİLAH DA YER ALMIŞTI

        Olayla ilgili olarak polis tarafından hazırlanan bilgi notunda "İçeri girildiğinde Vatan Şaşmaz'ın kapı önünde yüzüstü yatar vaziyette kanlar içinde bulunduğu, yapılan inceleme sonucunda 4 kurşunla vurulduğu anlaşılmıştır" yazarken, Filiz Aker'in ise yatak üzerinde kanlar içinde bulunduğu belirtilmişti. Filiz Aker'in elinde tabanca bulunduğu yazıda yer almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ