Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Diyarbakır Müftülüğü, halk arasında "jet imam" olarak nitelendirilen imamların teravih namazlarını hızlı kıldırmasının önüne geçmek için dönüşümlü olarak her gün dört camide hatimle namaz kıldırma kararı aldı.

        İlyas AKENGİN / DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır Müftülüğü, halk arasında "jet imam" olarak nitelendirilen imamların teravih namazlarını hızlı kıldırmasının önüne geçmek için dönüşümlü olarak her gün dört camide hatimle namaz kıldırma kararı aldı.

        Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, geçmiş yıllarda ramazan ayında bazı camilerde cemaate hızlı namaz kıldıran ve kamuoyunda "jet imam" olarak bilinen imamların önüne geçebilmek önlem aldı. Teravih namazlarının hızlı kıldırılmasına izin verilmeyeceğini kaydeden Müftü Erdoğmuş, "Diyarbakır'da geçmişte bazı imamların teravih namazını hızlı kıldırdığını biliyoruz. Biz bunun önüne geçebilmek için tüm imamlarla toplantı yaptık. Bu konuda tüm din görevlilerini uyardık. Hatta görevlilerimiz camilerde cemaatle de sohbetler gerçekleştirdi. Cemaate ?teravihi hızlı kıldıran imam olursa bize bildirin' diye gerekli bilgilendirmeyi yaptık. Bu yıl teravih namazının hızlı kılınmasının önüne geçebilmek için her gün kentin 4 ayrı camisinde hatimle teravih kıldırma kararı aldık. Bu uygulamaya dün başladık. Bu yöntemi her akşam 4 camide sürdüreceğiz. Biz imamlarımıza gerekli uyarımızı yaptık. Diyarbakır'daki bu olumsuz imajı silmek için hatimle teravih uygulaması başlattık" dedi.

        "ZENGİN FAKİR ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIZ"

        Diyarbakır Müftüsü Erdoğmuş, kentte zengin ve fakir arasında köprü kuracaklarını ifade ederek, "Ramazan ayı nedeniyle fakirlerimizi unutmayacağız. Bütün görevlilerimiz kendi bulundukları mahallelerde fakir ile zengin arasında köprü kuracak. Kurulan köprü ile zenginden alınıp, fakire verilecek" diye konuştu.

        SICAKLARA DİKKAT

        Ramazan ayında Diyarbakır'daki hava sıcaklığına dikkat çeken Erdoğmuş, "Kentte hava sıcaklığı çok yüksek. Diyarbakır insanının da kanı sıcak olduğu için bu ayda herkesin daha sabırlı ve birbirine karşı sağduyulu olması gerekir. Bugünkü hutbemizin konusu da Ramazan ayında birbirimize karşı saygılı olmalıyız. Yine insanların oruçlu olduğunu unutmayalım ve ona göre hareket edelim. Birbirimizin farklılığına saygılı olalım" tavsiyesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ