Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Ankara'da iki gün sıcak tatili

        HABERTURK.COM VE AJANSLAR

        Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine Ankara, Elazığ ve Bursa valilikleri kamu görevlisi engelli ve hamilelere iki gün idari izin verdi. İdari izinle ilgili yazılar valilerin imzasıyla kurumlara gönderildi.

        ANKARA

        Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Ankara'da son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve özellikle perşembe gününden itibaren hafta sonuna kadar da kuvvetli sıcak hava dalgasının devam edeceği hususu Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarından anlaşılmakla. İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 25 Temmuz 2012 gün ve 6 sayılı tavsiye kararı uyarınca ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar, rapor ile tevsik edilen şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek, kanser ve bunun gibi hastalıkları olanlar ile yüzde 40 ve üzeri raporlu engelli personelin 26-27 Temmuz 2012 (perşembe-cuma) tarihlerinde sağlık-idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür" denildi.

        Valilik, Büyükşehir Belediyesi, ilçe kaymakamlıkları ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarından uygulamanın derhal yapılmasını istedi.

        ELAZIĞ

        Elazığ’da kamu görevlisi engelli ve hamilelere, aşırı sıcak hava nedeniyle 2 gün idari izin verildi. Elazığ Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, idari izinle ilgili Vali Muammer Erol imzasıyla kurumlara yazı gönderildiği belirtildi.

        Bu yazıda, ”Hava sıcaklıklarının aşırı derecede seyretmesi nedeniyle Başbakanlığın 2002/58 sayılı genelgesi gereği 26-27 Temmuz Perşembe ve Cuma günleri, ilimizde görev yapan engelli ve hamile personelin 2 gün idari izinli sayılması Valiliğimizce uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildiği

        kaydedildi.

        BURSA

        Bursa Valiliği, hava sıcaklıklarının artmasından dolayı, engelli ve hamilelere 2 gün idari izin verildiğini bildirdi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojinin, Bursa’da son günlerde etkili olan hava sıcaklığı ve aşırı nemin daha da artacağını bildirmesi nedeniyle, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin 26 ve 27 Temmuz’da idari izinli sayılacağı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ