Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kaçırılan askerin kardeşi PKK'lı çıktı!

        AHT MUHABİRİ YUKUŞ'UN HABERİ

        Diyarbakır'da PKK'nın silah zoru ile kaçırdığı 3 askerden Şanlıurfalı Reşat Çeçen'in kardeşi ve yeğeninin 8 ay önce silahlı örgüte katıldığı ortaya çıktı.

        Diyarbakır'ın Bingöl Karayolunu önceki gece kesen bir grup PKK'lı Lice İlçesi Abalı Köyü yakınlarında kimlik kontrolü yaptı. Yolcu otobüsünü durduran örgüt mensupları Mardin ve Şanlıurfa'dan, Trabzon, Artvin ve Bayburut'taki birliklerine gitmekte olan Reşat Çeçen, Hadi Gizli ve Ramazan Başaran'ı rehin aldı.

        Kaçırılan askerlerin kurtarılması için bölgede geniş çapta operasyon başlatılırken, Şanlıurfa ve Mardinli askerlerin aileleri telaşlandı.

        Mardin'in Derik nüfusuna kayıtlı er Hadi Gizli'nin ailesi ve Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Ramazan Başaran'ın aileleri İHD Diyarbakır Şubesine, Şanlıurfa'nın Suruç nüfusuna kayıtlı Er Reşat Çeçen'in ailesi ise Mazlum-Der'e başvurarak yardım istedi.

        ASKERİN KARDEŞİ VE KUZENİ PKK SAFLARINDA

        Kastamonu'da acemi birliği eğitimini tamamladıktan sonra Trabzon'daki usta birliğine giderken Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında PKK'lılar tarafından kaçırılan er Reşat Çeçen'in kardeşi ile kuzeninin 8 ay önce PKK'ya katıldıkları ortaya çıktı.

        OĞLUNU İSTEDİ

        Er Reşat Çeçen'in annesi Fatma ile babası Cemal Çeçen ve yakın akrabaları Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi'nde basın açıklaması yaptı. Kürtçe konuşan anne Fatma Çeçen, Ramazan bayramından önce oğlunun serbest bırakılmasını istedi. PKK saflarına katılan oğluyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınan anne Fatma Çeçen, gözyaşı dökerek, "Pamuk tarlasında çalıştığımız sırada oğlumuzun kaçırıldığı haberini köylülerden öğrendik. Hiç kimse bize bilgi vermedi. Çatışmaların bitmesini ve akan kardeş kanının durmasını istiyoruz. Asker ve gerilla aileleri olarak artık acı çekmek istemiyoruz" dedi.

        PKK'nın elindeki asker ve polisleri serbest bırakmasını isteyin Mazlum-Der Diyarbakır Şube Genel Sekreteri Nurettin Bozkurt, 3 askerin kaçırıldığı eylemin seyahat özgürlüğünü ortadan kaldırdığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ