Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hüseyin Çelik "Birkaç Mehmet öldü diye Meclis'i toplayamayız"

        HABERTURK.COM

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, TV Habertürk'te 23.00 haberlerine telefon bağlantısıyla katılarak, PKK'nın CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçırmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

        Hüseyin Çelik, Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın, "Hüseyin Aygün olayından sonra AK Parti, CHP'nin 'Meclis olağanüstü toplansın' çağrısını yeniden değerlendirecek mi?" sorusuna çok çarpıcı bir yanıt verdi:

        "TBMM halkımızın en üst düzeyde temsil edildiği, demokrasinin beşiği olan bir mekandır. Özellikle halkımız şunu bilsin ki; yasama tatiliyle milletvekillerinin tatile girip, yan gelip yatmaları çok farklı şeylerdir. Bizler hemen hemen hergün başka bir yerdeyiz.

        Bizim ilk günden itibaren tepkimiz aynıdır. Biz bu toplantıya katılmayacağız. Çünkü terörle mücadeleyle ilgili yasal bir alt yapı boşluğu mu var, TBMM toplanıp yeni bir kanun mu çıkaracak?

        Milletvekilleri bununla ilgilenmiyor gibi bir sonuç çıkarılmasın. Bu meclisin içinden çıkan ve bu meclisin denetimine tabi olan bir hükümet işinin başındadır. Gerekli olursa bu meclis toplanmalıdır. Ama PKK bomba patlattı diye, bir yeri bastı diye, birkaç Mehmet'i şehit etti diye, her gün PKK’nın Türkiye’nin gündemini oluşturmasına müsaade etmemeliyiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ