Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Veda konuşmasının sırrı!

        AHT MUHABİRİ UMUT TÜTÜNCÜ'NÜN ÖZEL HABERİ

        Başbakan Erdoğan'ın son kez aday olduğu AK Parti Genel Başkanlığı 4. Olağan Kongresi'ndeki "veda konuşması" tarihi balkon konuşmasının mimarı Aydın Ünal'ın kaleminden çıktı. Erdoğan'ın taslaklarını çizdiği konuşma metnini Ünal ve beraberindeki 15 kişilik ekip 2 hafta boyunca gece gündüz çalışarak oluşturdu. Son iki günde ise Erdoğan, konuşma metnine son şeklini verdi. Kongredeki Aşık Veysel sürprizi ise Erdoğan'ın fikriydi.

        Başbakan Erdoğan'ın konuşma metni Erdoğan'ın 11 yıldır yaptığı konuşmaların özeti olarak hazırlandı. Metin ekibi, Hem AK parti felsefesini anlatan, AK Parti'nin geldiği damarı anlatan, hem de gelecek vizyonunu çizen bir konuşma hazırladı. Metinde yer alan isimler, her satır özenle seçildi. Her ismin, her kavramın işaret ettiği referanslar dikkatle hesaplandı.

        ÇERÇEVEYİ BAŞBAKAN ÇİZDİ

        Veda konuşmasının çerçevesini Başbakan Erdoğan çizdi. Başbakan Erdoğan, metin ekibine çerçeveyi çizdi ana başlıkları, mesaj başlıklarını verdi. Ekip 2 hafta boyunca 24 saat esasında çalışarak taslağı hazırladı. Hazırlanan taslak üzerinde Erdoğan, iki gün çalıştı. Düzeltme, ekleme ve çıkarma yaptı. Başbakan'ın istediği düzeltmeler metin ekibi tarafından yapıldıktan sonra konuşma son halini aldı.

        AŞIK VEYSELİ BAŞBAKAN İSTEDİ

        Kongrede Erdoğan, bir sürpriz yapacağını söyleyerek Aşık Veysel'in 'Gidiyorum Gündüz Gece' adlı şiirini okudu. Bu fikir bizzat Başbakan Erdoğan'dan geldi. Metin ekibinde bulunan 15 kişilik içerisinde sosyoloji doktorundan ilkokul mezununa kadar bir çok görüşten insan var. Metin ekibi içerisinde muhalifler de ye ralıyor.

        YAZI YAZMAKTAN SIZLAYAN PARMAKLAR...

        Aydın Ünal metni tamamladıktan sonraki Twitter’da duygularını ise şöyle ifade etti: "Her şey çok önemliydi. Her hece her satır. 57 sayfalık konuşma metni. 57 sayfa A4 dolusu yazı ile tüm zamanların rekoru. Yazı yazmaktan sızlayan parmaklar, uykusuz gözler, tükenmiş zihin. Dünyanın en iyi think tank ekibi, evlerinin yolunu, çocuklarının yüzünü unutarak fedakarca çalışan metin ekibi. 15 kişilik metin ekibine, emekçilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum"

        TÜM KONUŞMALARI O YAZIYOR

        Başbakan Erdoğan'ın tarihi balkon konuşması dahil tüm konuşmaları son 5 yıldır Aydın Ünal ve ekibi tarafından yazılıyor. ODTÜ ve Hacettepe mezunu Aydın Ünal aynı zamanda şair, hikayeci, gazeteci ve yazar. Başta açılım konuşmaları olmak üzere son 5 yıldır tüm konuşmalar Ünal'ın kaleminden çıktı.

        SİGARALI RESMİ TWİTTER'DAN PAYLAŞTI

        Aydın Ünal çalışma masanın fotoğrafını ise Twitter hesabından paylaştı. Sigaraya karşı yoğun bir kampanya yürüten Erdoğan'ın en yakınında bulunan danışmanının yazarken vazgeçemediği sigara fotoğrafta masanın üzerinde duruyor. Ünal yorgunluğunu ise şu sözlerle anlattı, "Sanki 2 yıldır uyumuyorum.."

        EN ÖNEMLİ MESAJ

        Erdoğan'ın Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi kapsamındaki tüm konuşma metinlerini hazırlayan Ünal ve metin ekibine göre en önemli mesaj ise Kürtler'e, vicdanlara çağrı. Bu çağrının Kürt sorununda bir milat olması için kelimeler özenle seçildi. En çok bu mesaj üzerine çalıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ