Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da deprem!

        Şükran ÖZÇAKMAK-İlyas ÇOLAK/AHT

        Ege Denizi’nde dün meydana gelen 6.2 büyüklüğünde deprem Çanakkale, İstanbul ve İzmir’de şiddetli şekilde hissedildi. Deprem nedeniyle Ege Bölgesi’nde yer yer telefon kesintileri meydana geldi..

        E GE Denizi’nde Bozcaada açıklarında meydana gelen deprem, Ege ve Marmara bölgelerindeki birçok ilde paniğe neden oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yetkilileri, orta şiddette olan 6.2 büyüklüğündeki depremin Bozcaada’nın 50 kilometre açıklarında, saat 16.16’da meydana geldiğini açıkladı. Deniz tabanının 8.4 kilometre altında meydana gelen sarsıntı, İstanbul, İzmir, Edirne, Tekirdağ, İzmir, Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Çanakkale’de de hissedildi.

        6.2'lik deprem ne anlama geliyor? Uzmanlar ne diyor? Ayrıntılar için tıklayınız

        TELEFONLAR KİLİTLENDİ

        Deprem sonrası Ege ve Marmara’da telefonlar kilitlendi. Özellikle Marmara’da kar tatili nedeniyle çoğu vatandaş depreme evlerinde yakalandı. Sarsıntı sonrası herkes yakınlarının durumu öğrenmek için telefonlara sarıldı. Ancak aşırı yüklenme telefonların kitlenmesine neden oldu. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca (AFAD), depremin ardından ilk yarım saatte bölgede büyüklükleri 3.3 ve 3.8 arasında değişen 15 artçı sarsıntı meydana geldiği bildirildi. AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada can ve mal kaybı yaşanmadığı kaydedildi.

        BAŞKANDAN DEPREM ANONSU

        Deprem sonrası Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kent genelinde yaptığı anonslarda vatandaşlara paniğe kapılmamaları yönünde çağrıda bulundu. Başkan Gökhan cep telefonlarına attırdığı mesajda ise “Olası artçı sarsıntılar için soğukkanlı davranarak bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatacağımıza olan inancımla tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunarım” ifadesini kullandı.

        Adıyaman ve Van'da da deprem

        Adıyaman'da dün sabahsaatlerinde 4.7 ve 4.4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Van'da da merkez üssü Yumrutepe Köyü olan 3.6'lık deprem oldu.

        ************************************

        57 ARTÇI

        Depremin ardından küçük çaplı 57 sarsıntı daha kaydedildi.

        Depremin olduğu saat 16.16 ile 23.16 arasında, büyüklükleri 2,3 ile 3,8 arasında değişen toplam 57 sarsıntı kaydedildi.

        Ege ve Marmara'da telefonlar kilitlendi

        Sarsıntı sonrası herkes yakınlarının durumu öğrenmek için telefonlara sarıldı. Ancak aşırı yüklenme nedeniyle telefonların kitlenmesine neden oldu.

        VALİ TUNA: DEPREM YARIM DAKİKA SÜRDÜ

        Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna meydana gelen deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu:

        "En az yarım dakika süren yatay şekilde bir sallantı söz konusu oldu. Saros Körfezi’nde yakınlığı dolayısıyla ilimiz birinci derece deprem kuşağında ilimiz. Dikkatli olmalıyız, geleceği planlamamız önem arz ediyor. Ben geçmiş olsun diyorum bütün vatandaşlarımıza. Çalışmalarımız devam ediyor. Depremin süresi 30 saniye ile bir dakika arasında bir süre devam etti."

        ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI ÜLGÜR GÖKHAN:

        "Şu an bir yıkıntı hasar söz konusu değil. İtfaiye teyakkuz halinde. Arkadaşlarımız durumlara bakıyorlar. Şükür bu şekilde atlattık. Biraz uzun sürdü ama atlattığımızı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızda sakinleşti herkes işine devam ediyor.

        Burası birinci derece deprem bölgesi olduktan sonra yapılar buna göre yapıldı. zaten burada yapılar tekniği öncelerde yapılsa bile çok fazla kötü yapılar değil idi. Ama bundan sonra daha iyi yapılar da oluşacak. Ciddi bir sallantı oldu, yarım dakikaya geçti. Bir şey olmamış olması sevindirici."

        ŞARKÖY'DE DEPREM SOKAĞA DÖKTÜ

        Saros Körfezi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Şarköy ilçesinde vatandaşları sokağa döktü. Bir çok vatandaş şiddetli yer sarsıntısı nedeniyle ev ve işyerlerinden kendilerini sokağa attı. Şarköy Sanayi Kooperatifi çalışanı Hülya Beyaz, "İşyerimiz 3.katta, tüm eşyalar, dolaplar sallanmaya başladı. Yaklaşık 15 saniye süren depremle birlikte kendimizi hemen dışarı attık, çok korktuk" dedi. Öğrenci velileri de çocukları için endişe ederek okul kapılarına koştular.

        BALIKESİR'DE DE HİSSEDİLDİ

        Merkez üssü Ege Denizi olan Saros Körfezi'nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem Balıkesir'de de şiddetli şekilde hissedildi. Özellikle yüksek katlı binalarda oturan vatandaşlar büyük panik yaşadı. İlk belirlemelere göre il genelinde can ve mal kaybının yaşanmadığı bildirildi. Saat 16.20 sıralarında meydana gelen depremin ardından bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerini terk ederek sokağa çıktı. Soğuk havaya rağmen bir süre dışarıda bekleyen vatandaşlar daha sonra tekrar evlerine döndü. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği öğrenildi. Sarsıntı Balıkesir merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Balıkesir'in kıyı ilçelerinde depremin şiddeti daha fazla hissedildiği bildirildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Bahar, merkez ve 18 ilçede şu ana kadar kendilerine can ve mal kaybına ilişkin bir bilgi ulaşmadığını söyledi. Depremin özellikle kıyı şeridindeki Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit'te daha fazla hissedildiğini aktardı.

        İSTANBUL'DA BÜYÜK PANİK

        Ege Denizi Saros Körfezi açıklarında 6.2 büyüklüğünde meydana deprem meydana gelen deprem İstanbul Avcılar ve Bakırköy semtlerinde paniğe neden oldu. Bazı vatandaşlar depremin paniği ile sokaklara çıktı. Deprem Çanakkale, İstanbul ve İzmir'de şiddetli şekilde hissedildi. İstanbul'da şehir merkezinde de hissedilen depremde, özellikle Avcılar ve Bakırköy semtlerinde vatandaşlar panikle kendilerini sokağa attı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ