Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Türkiye'nin en uzun hapis yatan mahkumu serbest kalıyor

        Türkiye’nin en uzun süre cezaevinde kalan mahkumu olarak tarihe geçen ve 32,5 yıldır cezaevinde bulunan Tahir Canan, 4’üncü yargı paketi kapsamında serbest bırakıldı.

        Tahir Canan, 4'üncü yargı paketi kapsamında, bugün saat 15.30'da serbest bırakıldı. Bandırma M Tipi Cezaevi önünde heyecanla bekleyen ailesi, serbest kalması sonrası Tahir Canan'a uzun uzun sarılıp hasret giderdi

        1991'DE TAHLİYE OLDU, 1993'TE TEKRAR TUTUKLANDI

        Tahir Canan, 1978'de Gaziantep’te oturdukları mahallede sağ görüşlü iki kişinin öldürülmesi üzerine gözaltına alındı. İşkence gördüğü öne sürülen Canan, kendisine yüklenmek istenen suçlamayı kabul etmedi. Söz konusu suçlamayı başka örgütten kişilerin üstlendiğini ve o kişilerin cezaevine konulduğunu belirten Tahir Canan, 36 yıla mahkum edildi. Tahir Canan, 12 yılı aşkın süre cezaevinde yattıktan sonra 1991'de çıkarılan 'Şartlı Tahliye Yasası' ile birlikte serbest bırakıldı. 1993 yılında akraba ziyaretine gittiği Malatya’da yeniden gözaltına alınıp tutuklandı. TDKP örgüt üyeliğinden 12,5 yıl daha ceza aldı. Üstelik şartlı salıverme yasası ile tahliye olduğu infazı yandı ve tekrar 36 yıllık cezaya çarptırıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ