Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Samsung Galaxy S5 Fiyatları

        Samsung Galaxy S5 özellikleri nelerdir? Samsung Galaxy S5 fiyatları ne kadar olacak? Samsung Galaxy S5 cep telefonunun özellikleri ile fiyatına buradan ulaşabilirsiniz...

        Galaxy S5'in tavsiye edilen son kullanıcı satış fiyatı; 16 GB için 2.199 TL, 32 GB için 2.299 TL olarak belirlendi. Gear 2.799 TL ve Gear Fit ise 549 TL'lik tavsiye edilen son kullanıcı satış fiyatı ile sunuldu.

        Bu arada Samsung’un Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı ve kısa süre önce ülkemizde de satışa sunulan akıllı telefonu Galaxy S5'in fiyatı Hindistan’da düştü. Güney Koreli Samsung, 11 Nisan tarihinde tüm dünyada satışa çıkardığı Galaxy S5‘in fiyatında indirime gitti. Daha önce Hindistan’da 860 dolardan (51.500 rupi) satışa sunulan Galaxy S5'in fiyatı bugün 780 dolara (47.600 rupi) düşürüldü. Aradaki 80 dolarlık fark Türk parası cinsinden 170 TL’yi buluyor. ilk başta Hindistan’da yapılan bu indirimin çok geçmeden Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede uygulanması bekleniyor. Samsung’dan indirim üzerine herhangi bir açıklama yapılmadı.

        Galaxy S5 suya girdi kamerası 'patladı'

        Samsung’un 1 metreye kadar su geçirmez dediği Galaxy S5 telefonu suyla imtihana girdi, kamerasını kaybetti. Galaxy S5 kullanıcısı cihazın su geçirmez özelliğini sorgulamak adına önce cihazı klozete koydu; ardından da musluk altında bir süre yıkadı.

        Samsung Galaxy S5 özellikleri nelerdir? Samsung Galaxy S5 fiyatları ne kadar olacak? Samsung Galaxy S5 cep telefonunun özellikleri ile fiyatına buradan ulaşabilirsiniz...

        Bir Galaxy S5 Maliyeti Ne Kadar?

        600 dolara satılan bir Galaxy S5, Samsung’a kaç Dolar’a mal oluyor hiç merak ettiniz mi? Araştırma firması IHS’nin raporuna göre, Samsung bir Galaxy S5 akıllı telefonu yaklaşık 256 Amerikan doları’na mal ediyor ve ABD’de 600 Dolar fiyata satıyor. IHS bu rakama, cihazı tamamen söküp her parçasının maliyetini hesaplayarak ulaşmış. Telefonun en pahalı parçasını ise ekran oluşturuyor, tam 63 Dolar fiyatı ile. DRAM ve flash hafıza modülleri 33 Dolar, parmak tanıma ünitesi ise 4 Dolar. iPhone 5S’deki benzer bir üniteye Apple firması ise 15 Dolar veriyor. Cihazı söküp inceleyen firma yetkilileri, içeride yenilikçi bir parça olmadığını, genelde eski parçaların veya öncekilere benzer yenilenmiş modüllerin kullanıldığını belirtmiş. Galaxy S5’in önceki üst model cihazlardan farkı ise, eskiden hep maliyetin cihaz başına 200 Dolar seviyelerinde kalması ama bu sefer 256 Dolar’a kadar çıkması olmuş. Yani Samsung artık en üst seviye cihazları için daha yüksek maliyeleri göze alabiliyor.

        2K çözünürlüklü Galaxy S5 sızdırıldı

        Samsung'un 2K çözünürlüğüne sahip ve yeni nesil Exynos işlemcili telefonunun detayları geliştirici sayfalarında görüntülendi. Samsung Galaxy S5 ile ile ilgili beklentiler çok büyüktü. 2K ekranların olduğu bir ortamda 2014 yılı amiral gemisi olması beklenen (ama öyle olmayan) Galaxy S5 rakipleri gibi Full HD çözünürlük ile bizlere sunulmuştu. Aslında mobil sektörün her yıl çözünürlük derdine düşmesini kullanıcılar pek anlamlı bulmasada 2K çözünürlük mobil sektörede "amiral gemisi" ismine yaraşır bir donanım oalrak göze çarpıyordu. Galaxy S5 ise ne 2K çözünürlüğünde nede 3 GB yada söylendiği gibi 4 GB Ram ile gelmedi. Bundan dolayıda Qualcomm 805 ile birlikte ve LG G3'e rakip olarak Samsung'un Sony'nin birer alternatif model hazırladıkları ile ilgili haberler tüm dünaydan gelmişti. Firmalar Galaxy S5 ve Xperia Z2 satışları baltalanmasın diye "böyle bir düşüncemiz yok" tarzında açıklamalarda bulunsalarda işin aslının öyle olmadığı yeni yayınlanan geliştirci sayfalarında detaylandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ