Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Dünyanın en çok fotoğraflanan yerleri, istanbul, budapeşte, floransa, monte carlo, new york
        1

        Dünyada yüzlerce ve düzinelerce şehre sahip 195 ülke var. Var oldukları sürece kameralarımızı alıp bu şehirlerin sunduğu doğa harikalarını, mimari şaheserleri ve sanat eserlerinin sunduklarını yakalamak yolculuğumuzun bir parçası oluyor. Peki bugüne kadar en çok fotoğraflanan şehirlerin hangileri olduğunu biliyor muydunuz?

        2

        Google’ın Panoramio servisindeki verileri kullanarak dünyada en çok fotoğraflanan ve ilgi çeken şehirlerin listesini çıkaran Sightsmap sayesinde artık bu şehirleri biliyoruz. Dünyada en çok ziyaret edilen 10 şehirden sadece 3’ü en çok fotoğraflanan şehirler listesine girebilmiş. Londra ve Bangkok gibi en fazla ziyaret edilen şehirler bu listede yok.

        3

        Daha da ilginci en çok fotoğraflanan şehirlerin 8’inin Avrupa’da yer alması ve üçünün İtalya’dan çıkması. Avrupa’nın romantik ve tarihi olması da bu sebeplerden biri olarak düşünülebilir. İşte dünyanın en fazla fotoğraf çekilen 10 şehri…

        4

        10. Budapeşte, Macaristan

        Doğu’nun Paris’i olarak anılan Budapeşte, Macaristan’ın başkenti, hareketli bir metropol ve Avrupa’nın en çekici mimarisine sahip yerlerinden biri.

        5

        St. Stephen Kilisesi, Sightsmap’e göre şehrin en çok fotoğraflanan birinci bölgesi. Macar Parlamentosu ve Gellért Tepesi de ziyaretçilere muhteşem bir Danube nehri manzarası sunuyor.

        6

        9. Buenos Aires, Arjantin

        Listedeki tek Güney Amerika şehri Arjantin’in başkenti, tangosuyla meşhur Buenos Aires. Buenos Aires ayrıca Güney Amerika’nın en ünlü alışveriş merkezlerinden biri.

        7

        Ekvator’un güneyinde kalan ve en çok fotoğraflanan tek şehir. Ziyaretçiler, restoranları, mağazaları ve muazzam Obelisco Buenos Aires’i ile göz dolduran (dikilitaş) Plaza de la República’yı görmek isteyebilir.

        8

        Daha farklı şeyler arayanlar da Japonya dışında dünyanın en büyük Japon stili bahçe deneyimini yaşamak için Jardín Japonés’i ziyaret edebilir.

        9

        8. Floransa, İtalya

        Toskana’nın merkezi Floransa, lezzetli yemekleri, güzel mimarisi ve dünyanın en ünlü sanat eserleri ile bir İtalyan incisi.

        10

        Ziyaretçiler Accademia di Belle Arti Firenze’de bulunan Mikelanjelo’nun David’ini kesinlikle kaçırmamalı. Ayrıca meşhur İtalyan dondurması “gelato”yu da denemeden geçmemeli.

        11

        7. Monte Carlo, Monako

        İnanın ya da inanmayın Monako sadece kumarhaneler ve araba yarışlarından ibaret değil. Fransız Riviera’sında gizlenmiş bu küçük prenslik refah göstergesi anıt heykelleri ve güzel yapılarıyla ziyaretçilerin gözdesi.

        12

        İnsanın ağzını açıkta bırakan 16,000 dolarlık lüks otel süitleri Sightsmap ‘deki Monte Carlo manzaraları içinde 1 numarada. Ziyaretçiler lüks Hotel de Paris ve kraliyet ailesinin evi Prince’s Palace’ı (Prensin Sarayı) mutlaka görmeli.

        13

        6. Venedik, İtalya

        Venedik’in narin kanallarında bir gondol gezisinden daha romantik bir şey bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Şehirde görülmesi gerekenlerin başında da tabii ki öncelikle bu kanallar geliyor.

        14

        Ponte dell’Accademia, Sightsmap’te görülecek yerler listesinin başlarında. Ziyaretçiler ayrıca San Marco Kilisesi’ni gezip, yollarının üzerindeki la Piazza’da duraklamalı. Bir taşla iki kuş…

        15

        5. İstanbul, Türkiye

        Avrupa ile Asya arasındaki sınır, Türkiye’nin en büyük şehri ve muazzam bir tarihi öneme sahip İstanbul Roma ve Osmanlı imparatorluklarına ev sahipliği yaptı.

        16

        Şimdi ise hem gece hayatı hem de galeri ve eserleriyle gelişen bir kültür merkezi. Ayasofya İstanbul’un büyük ihtimalle en meşhur yerlerinden...

        17

        Ancak Sightsmap listesinde birinci sıraya Kız Kulesi oturuyor. Efsaneye göre buraya, yılan ısırığıyla öleceği kehanet edilen bir prenses babası tarafından yaşaması için kapatılmış.

        18

        4. Paris, Fransa

        Milyonlarca hikayeyle efsaneleşmiş şehir Paris, yeryüzündeki en sevimli, en romantik yerlerden biri olarak kabul edilir.

        19

        Eyfel Kulesi, Zafer Takı anıtı ve Louvre müzesi ziyaret edilecek yerlerin en meşhurları ancak sürpriz bir şekilde en çok fotoğraflananları değil. Onun yerine müzik ve dansın mabedi Moulin Rouge ve Sacre Coeur Bazilikası listenin ilk sıralarında yer alıyor.

        20

        Paris, Fransa

        21

        3. Barselona, İspanya

        Güzel, sıcak ve neredeyse mükemmel sahillere sahip Barselona ziyaret edilmesi gereken harika bir yer ve dünyanın en ilginç mimarilerine sahip evlerden biri.

        22

        Örneğin, yapımı 1882’de başlanan ve 2010’da biten Sagrada Família Kilisesi, 1926 yılında ölen Antoni Gaudí tarafından tasarlandı ve yapının farklı tarafları farklı stillerde mimariye sahip.

        23

        Barselona’nın en ilgi çeken yerlerinden biri olan kilise de Sightsmap listesinde başlarda yer almıyor. Bu onur bir diğer Gaudi eseri huzur dolu harika bahçeleriyle ziyaretçilere ücretsiz bir şekilde açık olan Park Güell’e verilmiş.

        24

        Barselona, İspanya

        25

        2. Roma, İtalya

        Listedeki son İtalyan şehri Roma, olağanüstü yapıları ve anıtlarıyla görülmesi gereken yerlerin de başında gelen baş döndürücü sihirli bir şehir. Vatikan ve müzesine mutlaka uğramalı, ayrıca St. Peter’s Bazilikası’nın tepesinden şehre bir kez bakılmalı.

        26

        Ziyaretçiler ayrıca Pantheon, Trevi Çeşmesi ve Colosseum’u da atlamamalı. Sightsmap’in ilk sırasında ise İspanyol Basamakları üzerinde yükselen ünlü kilise Trinità dei Monti yer alıyor.

        27

        Bu Basamaklar mutlaka görülmeli ayrıca uzun Roma gezisinden sonra oturup dinlenilecek en huzurlu noktalardan biri.

        28

        1. New York City, USA

        Evet, dünyanın en çok fotoğraflanan şehri New York… Ancak Özgürlük Heykeli ya da Empire State Binası en fazla fotoğraflanan yerleri değil. İlginç olarak Solomon R. Guggenheim Müzesi fotoğrafçıların gözdesi.

        29

        Orijinal görüntüsünün bunda büyük rol oynamasının yanında içerisinde bulunan büyüleyici sanat eserleri de kendine çekiyor. İnşa halindeki 541 metre uzunluğunda şehrin en uzun binası olan Dünya Ticaret Merkezi de bir diğer görülmesi gereken yerlerden.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ