Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Hababam Sınıfı Müzesi nerede? Adile Sultan Kasrı'na nasıl gidilir? Hababam Sınıfı Müzesi hakkında

        Hababam Sınıfı’nın nerede çekildiği merak ediliyor. Yeşilçam’ın unutulmaz yapımları arasında yer alan Hababam Sınıfı’nın çekimlerinin büyük bir kısmı Adile Sultan Kasrı’nda gerçekleştirilmiştir. Kasır, 1853 yılında Sultan Abdülaziz tarafından kız kardeşi Adile Sultan için yapılmıştır. Adile Sultan Kasrı’nda sadece filmlerin çekildiği oda müze olarak kullanılıyor.

        HABABAM SINIFI MÜZESİ NEREDE?

        Hababam Sınıfı'nın yer aldığı Adile Sultan Kasrı, İstanbul ilinin Üsküdar ilçesinde, Validebağ Korusu içinde yer almaktadır. Kasır, 1853 yılında Sultan Abdülaziz tarafından kız kardeşi Adile Sultan için yapılmıştır. Restorasyondan geçen kasır günümüzde ise özel davetler ve düğünler için kullanılıyor. Kasırda sadece filmlerin çekildiği oda müze olarak kullanılıyor.

        REKLAM

        Bu odada dönemin sıraları, tahtaları, sobası ve birçok oyuncunun fotoğrafları bulunmaktadır.

        Odaya ilk girdiğinizde sizi ilk karşılayan şey; sağ tarafta soba içinde kopya çekmeye çalışan Güdük Necmi ve onu yakalayan Mahmut Hoca heykelleri oluyor. Bu heykellerin yanı sıra müzede 2 heykel daha bulunuyor.

        HABABAM SINIFI MÜZESİ’NE NASIL GİDİLİR?

        Hababam Sınıfı Müzesi, İstanbul ilinin Üsküdar ilçesinde, Validebağ Korusu’nda yer alırken, pek çok toplu taşıma aracı müzenin yakınından geçiyor.

        Hababam Sınıfı Müzesi’ne otobüs ile gitmek için: 11T, 14C, Avcılar-Söğütlüçeşme, Beylikdüzü-Söğütlü çeşme

        Hababam Sınıfı Müzesi’ne tren ile gitmek için: Marmaray (Halkalı-Gebze)

        Hababam Sınıfı Müzesi’ne metro ile gitmek için: M4, M5

        Hababam Sınıfı Müzesi’ne minibüs-dolmuş ile gitmek için: Minibüs: C-57, Minibüs C-76 toplu taşıma hatlarını kullanabilirsiniz.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ