Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Halil Kumova'nın son görüntüsü

        Ünlü oyuncu Halil Kumova, 'Zalo' adlı filmin çekimleri için bulunduğu Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde hayatını kaybetti. Sette rahatsızlanan 64 yaşındaki Halil Kumova, hastaneye kaldırıldı. Solunum sorunu yaşayan Kumova, iki gün süren tedavinin ardından taburcu edildi. Hastaneden çıktıktan sonra oteline dönen Halil Kumova, odasında dinlendikten sonra lobiye inerek rol arkadaşlarıyla sohbet ederken aniden yere düştü. Otele çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Halil Kumova'nın solunum yetmezliğine bağlı olarak geçirdiği kalp krizinden dolayı hayatını kaybettiği anlaşıldı.

        REKLAM

        'Zalo'nun yapımcısı ve yönetmeni Necati Aslan çekimlere ara verirken ailesi, Halil Kumova'nın cenazesini teslim almak üzere Yeşilyurt'a gitti. Halil Kumova, Sermiyan Midyat, Kıvanç Baran Aslan, Belma Mamati, Aslı Balcı, Ersel Şibil ve Sanem Seyhan ile başrolleri paylaştığı 'Zalo'da 'Kahya Basri' karakterini canlandırıyordu.

        Necati Aslan, Halil Kumova'nın solunum yetmezliğine bağlı olarak kalp krizinden vefat ettiği yönünde hastane raporu olmasına rağmen olası Kovid - 19 ihtimaline karşın tüm ekibe test yapıldığını ifade ederek "Halil Ağabey, muhteşem bir oyuncuydu. Sette herkesin babası gibiydi. Kendisiyle çalışmış olmaktan gurur duyuyorum. Tüm ekip adına ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum" dedi.

        Halil Kumova'nın yıllar önce bütün organlarını bağışladığı ortaya çıktı.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Çalışkan
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ