Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Haşlanmış Patates Kilo Aldırır Mı ve Faydaları Nelerdir? Haşlanmış Patates Kilo Yapar Mı ve Verdirir Mi?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Patatesin tok tutma özelliği de olduğundan diyet yaparken de çok fazla kişi tarafından tercih edilmektedir. Etlerin yanında da püre şeklinde kullanımı yaygın olan patates oldukça da lezzetli bir sebzedir. Ancak yine de içeriğinde nişasta ve biraz da şeker bulunan patates diyet dönemlerinde sorgulanmaktadır. Hatta toplumda patatesin kilo aldırdığı yönünde çok fazla görüş vardır.

        Tersine limit aşıldığı ve aşırı şekilde tüketilmediği müddetçe patates kilo aldırmaz. Tersine diyetlerde çok faydalı ve tercih edilebilecek bir besindir. Bu içeriğimizde haşlanmış patates kilo aldırır mı? Haşlanmış patates kilo yapar mı, verdirir mi? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için sıraladık… İşte tüm merak edilenler…

        REKLAM

        Haşlanmış Patates Kilo Aldırır mı?

        Patates yalnızca ülkemizde değil dünyanın her yerinde sevilen ve tüketimi yaygın bir sebzedir. Ulaşılması kolay ve oldukça çeşitli şekillerde tüketilebilmesi patatesin tercih edilmesini yaygınlaştırmıştır. Çeşitli yöntemlerle pişirilmesi mümkün olan patates çoğunlukla haşlanır. Bu diyetler için de oldukça uygundur. Peki haşlanmış patates kilo aldırır mı? Eğer fazla tüketmezseniz haşlanmış patates kilo aldırmaz. Her besinde olduğu gibi patates için de tüketim limiti önemlidir. Eğer yakabileceğinizden fazla kalori alırsanız kilo almanız muhtemeldir.

        Fırında Patates Kızartması Kilo Aldırır mı?

        Patatesin çeşitli yöntemlerle pişirilmesi mümkündür. Özellikle az kalori almak isteyen ancak yine de lezzetten ödün vermeyenler fırında patates kızartmasını çok tercih ederler. Hem hazırlanması kolay hem de az yağla pişirildiği için kalorisi de az olan fırında patates kızartması standart patates kızartmasına göre daha sağlıklıdır. Çünkü patates tek başına aslında kilo aldırmaz. Fakat aşırı yağ ile birleşince kalorisi ciddi seviyede artar. Ancak yine de fırında patates kızartması kilo aldırır mı? Diye diyet yapanlar merak ederler. Ölçülü ve kararında yendiği sürece kilo aldırmaz diyebiliriz.

        REKLAM

        Patates Diyeti Nedir?

        Patates çok fazla kişinin sevdiği bir besindir. Diyet yaparken böyle sevilen bir besinin tüketimi tercih sebebidir. Hatta son dönemlerde popüler olan patates diyeti de bu yüzden çok sevilerek uygulanır. Peki patates diyeti nedir? Patates diye yaparken haşlanmış patatesle yoğurt tüketilir. Patatesin tok tutma özelliği sayesinde bu diyet esnasında çok fazla acıkılmaz. İçinde yağ olmadığı için haşlanmış patates kilo da aldırmaz. Hatta bu diyeti yapanlar hızlı bir şekilde kilo verdiklerini söylerler. Siz de patates diyetini uygulayarak kilo verebilirsiniz. Ancak patatesin yanında tükettiğiniz yoğurdun da fazla yağlı olmamasına dikkat ederseniz diyet daha faydalı olur. Çünkü patates diyetinde amaç vücuda yağ almamaktır.

        Diyet Yaparken Haşlanmış Patates Yenir mi?

        Patates sofraların vazgeçilmesi olan bir sebzedir. Tüketim yöntemlerinin çeşitli olması sebebiyle daha fazla tercih edilmektedir. Ancak yine de içeriğinde fazla miktarda nişasta bulunduğundan özellikle diyet yapanlar patates tüketimi konusunda kararsız kalırlar. Genellikle diyet yapan kişiler haşlanmış patatesi tercih etmekte olup yine de emin olamazlar. Bu yüzden diyet yaparken haşlanmış patates yenir mi? Diye çok fazla kişi sormaktadır. Eğer porsiyon limitini aşmazsanız diyet yaparken haşlanmış patates oldukça uygun bir sebzedir. Hatta haşlanmış patatesin yanında yoğurt tüketerek kendiniz için daha faydalı bir hale getirebilirsiniz.

        REKLAM

        Haşlanmış Patates Kilo Verdirir mi?

        Kilo vermek isteyenler normalde patatesten uzak dururlar. Ancak son zamanlarda popüler olan patates diyeti pek çok kişiye haşlanmış patates kilo verdirir mi? Diye sordurmaktadır. Patatesin içinde yağ olmadığı müddetçe haşlanmış patates oldukça faydalıdır ve tok tuttuğu için kilo vermeye de yardımcı olur.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ