Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Hazine yurt içi ve dışındaki şirketlere ortak olabilecek - Para Haberleri

        Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan "Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi"ne göre Hazine, Cumhurbaşkanı kararı ile yurt içindeki ya da yurt dışındaki şirketlere iştirak edebilecek.

        Cumhurbaşkanlığı'nın 43 numaralı Kararnamesi'ne göre Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görevlerine ilişkin 217'nci maddesinin birinci fıkrasının (ğ) bendine "ve Hazine'nin Cumhurbaşkanı kararı ile yurtiçindeki ya da yurtdışındaki şirketlere iştirak etmesini sağlamak" ifadesi eklendi.

        Bunun yanı sıra aynı maddenin birinci fıkrasına (i) ve (p) bentleri eklendi. Bu değişikliğe göre;

        - Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, "finansal piyasalara ilişkin yurtiçi ve yurtdışıgelişmeleri izlemek, değerlendirmek, finansal sektörü geliştirici ve finansal istikrarı güçlendirici çalışmalar yapmak" ile görevlendiriliyor.

        - Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, "sigortacılık ve özel emeklilik sistemine ilişkin faaliyetleri düzenlemek, uygulamak ve uygulamayı izlemek, denetimini yürütmek ve geliştirilmesine ilişkin esasları tespit etmek" ile görevlendiriliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ