Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Hiç acımadan kestirdiler! Rus kuaför böyle paylaştı - Son Dakika Haberler
        1

        Günümüzde kadınlar için kısa saç modelleri, pratik olmasının yanı sıra yarattığı değişimden dolayı şık bir seçenek olarak görülüyor.

        2

        Çoğu kadın, bir ömür boyu hasar gören ya da kırılan uzun saçlardan sonra kısa kesimin şimdiye kadarki en iyi kararlardan biri olduğu konusunda hemfikir.

        3

        Üstelik kısa saçın daha modern bir görünüm kattığı su götürmez bir gerçek... Moskova'da yaşayan kuaför Kristina Katsabina da bu düşünceden yola çıkarak kısa saç kesimiyle kadınların kendilerini güzel hissetmelerine yardımcı oluyor.

        4

        Katsabina, müşterilerinin saçlarını kısacık keserek güzelliğin saç uzunluğuyla ölçülemeyeceğini kanıtlıyor.

        5

        Müşterilerine birkaç saatte yepyeni bir görünüm kazandıran Kristina, kadınların öncesi ve sonrası fotoğraflarını bir araya getirip sosyal medya hesabından paylaşıyor.

        6

        Kısa saç kesimine ağırlık veren Katsabina, "30'lu yaşlarındaki birçok kadın ya sevmedikleri bir alanda çalışıyor ya da tüm ilhamlarını yitirmişler. Benim de başıma geldi; bir noktada ilerlemek için tüm motivasyonumu kaybetmiştim.

        7

        Tam zamanlı bir kuaför olmadan önce İspanyolca öğretiyordum ve aynı zamanda çevirmen ve koreograf olarak çalışıyordum" sözleriyle kadınların hayallerinin peşinden koşmasını tavsiye ediyor. Kristina mesleğine başlama amacını şu cümlelerle özetliyor:

        8

        "Kendi çocuklarım olsaydı, muhtemelen doğum izninde olurdum. Ancak şu anda, sahip olduğum boş zamanların tamamı bana ait ve bunu hayallerimi gerçekleştirmeye ayırıyorum. Kendime ve etrafımdaki insanlara gerçekçi bir bakış sağlamaktan hoşlanıyorum.

        9

        Benim için neyin önemli olduğunu, neyi sevdiğimi ve istediğimi bilmek kuaför olmak için doğru yönde adımlar atmamı sağladı ve açıkçası bu mesleği daha önce de düşünüyordum. Mesleğin hoşuma giden tüm şartları var:

        10

        1. Yaratıcılıkla güzellik sağlıyorum.

        2. İnsanlarla ve insanlar için çalışıyorum.

        3. İyi maaş kazanıyorum.

        11

        4. Özgürlük (Ay'da olsak bile muhtemelen kuaför olarak çalışabilirim.)

        5. Her zaman yeni bir şeyler öğreniyorum.

        6. Çalışmamın sonuçlarını anında görebiliyorum.

        12

        7. Süreci baştan sona yönetme fırsatım var.

        8. Hem ellerimin hem de kafamın dahil olduğu bir işteyim."

        13

        Dönüşümleri arasında herhangi bir favorisi olmadığını dile getiren Rus kuaför, "Bana özellikle kısa saç kesimi için geliyorlar. Yaptığım pek çok dönüşüm var, ancak her saç kesimi benzersiz ve kişiye özel olduğundan hangisinin favorim olduğunu söyleyemem. Saç kesimi sırasında müşterilerimde meydana gelen dönüşümü görmeyi seviyorum. Saç kesiminin yüzü yukarıya kaldırdığını, gençleştirdiğini ve şıklaştırdığını görebilirsiniz" diyor.

        14

        Bazı şeylerin kişinin içinden gelmesi gerektiğine inanan Katsabina, "Bence kuaförün sahip olması gereken en önemli özellik, insanlarla çalışmayı gönülden sevme ve onların ihtiyaçlarını hissetme yeteneğidir. Elbette kişinin kişisel zevklerini göz önünde bulundurmalısınız, ancak günün sonunda göreviniz bir insanı güzelleştirmektir. Ve saç kesimlerimle yaptığım şey de bu, kadınları daha mutlu, daha güzel, özgür ve cesur hissettirmeyi seviyorum" cümleleriyle kendini ifade ediyor.

        15

        İşte kuaförün paylaştığı öncesi-sonrası fotoğrafları!

        58

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ