Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uygulama Huawei'nin arama motoru Yandex oldu - Haberler - Teknoloji Haberleri

        Rusya merkezli internet şirketi Yandex, Çinli teknoloji markası Huawei ile kritik bir iş birliği anlaşması yaptı. Bu anlaşmaya göre, hem Türkiye hem de Rusya’da, yeni dönemde Huawei Mobil Servislere (HMS) sahip tüm yeni ve mevcut cihazlarda Yandex’in arama teknolojileri varsayılan olarak yer alacak.

        Huawei internet tarayıcısında ve ana ekranda yer alan arama çubuğunda varsayılan arama motoru Yandex olarak gelecek. Bunlarla birlikte Huawei cihazlarının “AppGallery” uygulama mağazasında, Yandex’in Türkiye'de de kullanıcılara hizmet veren harita, navigasyon, e-posta gibi uygulamalarına da erişebilecek.

        REKLAM

        Yapılan anlaşma ile ilgili konuşan Yandex Türkiye Genel Müdürü Onur Karahayıt, şunları söyledi:

        “Yandex olarak 2011’de giriş yaptığımız Türkiye arama motoru pazarında ayda 10 milyonun üzerinde tekil kullanıcımıza arama hizmeti sağlıyoruz. Bu tecrübenin bir sonucu olarak teknoloji alanında, Huawei gibi dünya akıllı telefon pazarının en önemli oyuncularından biri ile bu iş birliğine imza atmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. İş birliğimizin bir parçası olarak, Huawei’in uygulama mağazası olan “AppGallery”de Yandex’in Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı olan Harita, Navigasyon, E-posta, Çeviri gibi uygulamalarımızla yer almak üzere gerekli geliştirmeleri de tamamladık.”

        Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği Grubu Ülke Müdürü Seth Wang ise anlaşmayla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

        “Türkiye, Huawei Mobil Servisler (HMS) eko-sistemini ve dünyanın 3. büyük uygulama mağazası AppGallery'i lokal anlamda geliştiren lider ülkelerden biri. Bu bağlamda, Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı olan Yandex’in uygulamalarının Huawei’nin resmi uygulama mağazası AppGallery entegrasyonunu da başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Türkiye ekibimiz HMS eko-sistemini geliştirmek ve bu sayede tüm kullanıcıların taleplerini karşılamak için hızlıca yol alıyor.”

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ