Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Hyundai yeni i20'nin fotoğraflarını paylaştı - Otomobil Haberleri

        Hyundai'nin b-segment modeli i20, makyaj operasyonu geçirdi. Şirketin İzmit'teki fabrikasında üretilen otomobil, makyaj ile birlikte markanın güncel tasarım diline kavuştu.

        İç ve dış tasarımını büyük ölçüde koruyan makyajlı i20, yeni far, tampon ve jant tasarımları ile öncüsünden ayrışıyor.

        Yapılan açıklamaya göre, araçta yeni tasarlanmış 16 ve 17 inç jantlar yer alıyor.

        REKLAM

        Makyaj ile birlikte mevcut renklere eklenen yeni metalik sarı, gri ve meta mavi, makyajlı i20’nin yeni özellikleri arasında yer alırken, kokpitin bazı bölümlerinde de sarı renge yer verildiği görülüyor.

        i20'de makyaj operasyonu ile birlikte gelen en önemli yenilikler arasında dijital ekranlar yer alıyor. , Verilen bilgiye göre, standart 4.2 inç LCD ekran, USB type-C, 4G ağına dayalı ikinci nesil eCall ve Over-the-Air (OTA) harita güncellemeleri ile donatılıyor.

        REKLAM

        Makyajlı model, isteğe bağlı olarak 10.25 inç gösterge, 10.25 inç multimedya ekranı, Apple CarPlay, Android Auto, kablosuz şarj cihazı ve Bluelink telematik güncellemesini de sunuyor.

        GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ STANDART OLDU

        Hyundai'den yapılan açıklamada, makyajlı i20'de Smart Sense güvenlik özelliklerinin artık standart olarak sunulduğu belirtildi.

        Bu özellikler arasında, Ön Çarpışma Önleme Yardımcısı (FCA), Şerit Takip Asistanı (LFA), Arka Çapraz Trafik Asistanı (RCCA), Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı (BCA), Navigasyon tabanlı Akıllı Hız Sabitleyici (NSCC) gibi teknolojiler bulunuyor.

        i20'nin yenilikleri arasında kabin içi aydınlatmaların sarı renk ampulden LED'e dönmesi ve çok renkli ambiyans aydınlatma da yer alıyor.

        Yeni i20'nin üretimine 2023'ün üçüncü çeyreğinde Hyundai'nin İzmit’teki fabrikasında başlanacağı ve daha sonra Avrupa ve Türkiye’de eş zamanlı satışa sunulacağı kaydedildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ