Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ian Kasırgası'nın yarattığı hasar gün ağarınca ortaya çıktı
        1

        Ian Kasırgası, ABD'yi yıktı geçti. Kasırganın boyutu ise gün ağarınca ortaya çıktı.

        2

        Kasırga nedeniyle birçok yol hasar görürken; teknelerin karalara çıktığı, uçakların takla atarak paramparça olduğu ve bazı evlerin kullanılamaz hale geldiği görüldü.

        3

        Ulusal Kasırga Merkezi, kıyı bölgelerini sular altında bırakan ve şiddetli rüzgarlar nedeniyle binalarda tahribata yol açarak "hayatı tehdit eden" kasırga konusunda uyarıda bulundu.

        4

        Florida Acil Durum Yönetimi Departmanından yapılan açıklamada, Lee ve Charlotte ilçelerinde kasırga nedeniyle mahsur kalan 500'ün üzerinde kişinin kurtarılarak polis ve askerlerin de yardımıyla güvenli bölgeye tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı.

        5

        Saatteki hızı 241 kilometreyi bulan ve kategori 4 seviyesindeki kasırganın başlangıcından itibaren yaklaşık 1,9 milyon hanede elektrik kesintisi rapor edildi.

        6

        Fort Myers bölgesinde vatandaşlar, kasırga öncesi oluşabilecek akaryakıt sıkıntısı nedeniyle benzin istasyonlarında sıra oluşturdu.

        7

        ABD Başkanı Joe Biden, acil durum merkezinden yaptığı açıklamada Ian Kasırgası'nın Florida tarihindeki en ölümcül kasırga olduğunu belirtti ancak ölü sayısına ilişkin bir açıklama yapmaktan kaçındı.

        8

        Joe Biden, yaptığı açıklamada "Rakamlar hala net değil ancak aldığımız ilk bilgiler önemli bir yaşam kaybına işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

        9

        Kasırganın ardından hasar tespit çalışmaları ise sürüyor.

        10

        * Haberin görselleri Associated Press'ten servis edilmiştir.

        11
        12

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ