Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe İkinci Vitor Pereira dönemi 172 gün sürdü - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira ile yollar ayrıldı. Portekizli çalıştırıcının Fenerbahçe'deki ikinci dönemi 172 gün sürdü.

        2

        İkinci kez sarı-lacivertlilerin başına geçen Portekizli Teknik Adam, Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor'a karşı alınan 2-1'lik yenilginin ardından gönderilmesi gündeme gelmiş, 10. haftada Alanyaspor ve 11. haftada Konyaspor karşısında alınan 2-1'lik yenilgilerin ardından Fenerbahçe taraftarı tarafından istifaya davet edilmişti.

        3

        Ligde 17. haftanın ardından lider Trabzonspor'un 14 puan gerisinde kaldı. Portekizli teknik direktörün Fenerbahçe'deki ikinci dönemi birçok tartışmalara konu oldu.

        4

        CANER ERKİN VE YENİ TRANFER CAULKER GÖNDERİLDİ

        Vitor Pereira'nın göreve gelmesinin ardından gözler Topuk Yaylası'na çevrildi. Portekizli çalıştırıcının bir önceki döneminde sorun yaşadığı Caner Erkin'in geleceği merak edilirken sarı-lacivertlilerde barış pozları verildi, ardından milli futbolcu kadro dışı kaldı.

        5

        Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, yeni sezon planlaması doğrultusunda teknik direktör Vitor Pereira'nın kararıyla iki oyuncunun çalışmalarını takımdan ayrı sürdüreceği belirtildi.

        6

        Sarı-lacivertlilere yazın transfer olan Steven Caulker da Vitor Pereira'dan geçer not alamadı. Ingiliz savunmacı UEFA kadrosuna dahil edilmezken daha sonra Gaziantep FK'ya kiralandı. Caner Erkin ise bonservisiyle Fatih Karagümrük'e transfer oldu.

        7

        KIM MIN-JAE VE CRESPO TRANSFERLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

        Vitor Pereira'nın göreve gelmesinin ardından Fenerbahçe transferde Portekizli teknik direktörün önerilerini de dikkate aldı.

        8

        Son olarak Çin'de görev yapan Pereira, Beijing Guoan'ın gözde stoperi Min-Jae Kim'in transfer edilmesini istedi. Peşinde Avrupa'nın büyük liglerinden takımların da olduğu belirtilen Güney Koreli savunmacı Fenerbahçe'yi tercih etti ve performansıyla da göz doldurdu.

        9

        Pereira ayrıca ülkesi Portekiz ekiplerinden Estoril'de forma giyen Miguel Crespo'nun transfer edilmesini de istedi. 25 yaşındaki futbolcu özellikle Galatasaray maçında galibiyeti getiren golü kaydettikten sonra 11'e yerleşirken sarı-lacivertli taraftarın da sevgisini kazandı.

        10

        ÜÇLÜ SAVUNMA KURGUSU TARIŞILDI

        Fenerbahçe'deki ilk döneminin son sürecinde üç stoperli savunma kurgusunu tercih eden Pereira bu kez ilk günden bu yana bu dizilimle bir takım kurmaya çalıştı. Maçların çoğunluğunda tandemli dörtlü savunma yerine üç stoperli bir anlayışla sahaya çıkılması zaman zaman eleştirildi.

        11

        Galatasaray maçında dörtlü savunmaya dönen Pereira daha sonra yeniden üçlü savunma oynattı ve puan kayıpları bu formasyonla oynanılmasına bağlandı.

        12

        KADRO KARARLARI SORGULANDI

        Geride kalan 17 haftada her maça farklı 11´le çıkan Vitor Pereira, kadrodaki istikrarı oluşturamadı. Pereira´nın oynattığı sistem ve kadro istikrarsızlığı sebebiyle iç saha ile dış sahada alınan kötü sonuçlar olumsuz eleştirileri de peşinden getirdi.

        13

        Her hafta farklı bir 11´le sahadaki yerini alan Pereira, camianın ve taraftarların büyük tepkisini çekti. Skor ve oyun olarak camiayı memnun edemeyen Portekizli teknik adamın transferde ısrarla istediği bazı isimler de verimsiz kaldı.

        14

        MESUT VE İRFAN CAN KAHVECİ TERCİHLERİ GÜNDEM OLDU

        Pereira döneminde Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci'nin durumları da eleştirileri beraberinde getirdi. Mesut Özil'le arasının iyi olmadığı öne sürülen Pereira tecrübeli futbolcuyu zaman zaman kulübede görevlendirirken İrfan Can Kahveci'yi de düzenli olarak kullanmadı.

        15

        26 yaşındaki futbolcu ligde sadece 4 maçta ilk 11'de görev alırken Göztepe maçında oyundan çıkarken Portekizli teknik direktöre tepki göstermişti.

        16

        17 HAFTADA 28 PUAN

        Teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde 17 haftada 8 galibiyet alan Fenerbahçe, 5 mağlubiyet, 4 beraberlik yaşayarak 28 puan toplayabildi.

        17

        Evinde ve dış sahada yaşadığı puan kayıpları ile 42 puanlı lider Trabzonspor ile arasındaki 14 puanı eritemeyen sarı-lacivertlilerdeki hedef ise ligin ikinci yarısında yeni bir başlangıç yaparak kayıpları telafi etmek. Geride kalan 17 hafta sonucuna göre Portekizli teknik adam, ligde 1.8 puan ortalaması tutturdu.

        18

        UEFA AVRUPA LİGİ´NDEN ELENDİ

        Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu´nda ise 6 puan toplayarak elendi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi´nde istediğini alamadı.