Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İklim değişikliği yalnızca bir çevre sorunu değil. Her yeni yaz mevsimiyle birlikte etkisini daha da sert biçimde hissettiren bu kriz, toplumsal adaletsizlikleri de büyütüyor. Sadece yaz mevsimi değil elbette, son 50 yılda insan kaynaklı etkisini artıran iklim değişikliğiyle buzullar eriyor, yağışlar daha şiddetli hale geliyor ve sıcaklar daha da bunaltıcı ve yoğun bir şekilde hissediliyor.

İstanbul ve Türkiye'nin birçok şehri geçtiğimiz hafta boyunca yılın en sıcak günlerini yaşadı. Avrupa'nın pek çok kenti de sıcak havalarla mücadele ederken, vatandaşlara gündüz saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarılar yapılıyor, çalışma saatleri ve koşulları buna göre şekillendiriliyor.

Ancak mesele yalnızca sıcaklık değil. Bu kriz hepimizi etkilese de, herkesi eşit biçimde etkilemiyor. Dünya Bankası'nın 8 Mart 2025'te yayımladığı rapor, tam cinsiyet eşitliğine ulaşmamız için 134 yıla ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor. Üstelik iklim krizinde de kadınlar eşit koşullarda değil, aynı raporlar, iklim krizinin de kadınları daha fazla etkilediğini net biçimde gösteriyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ