Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Almanya İlkay Gündoğan'ın aracına çirkin saldırı! (Spor Haberleri) - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        1

        Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda Almanya'nın kadrosunda bulunan Türk asıllı Alman yıldız Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, Alman futbolseverler tarafından bir süredir tepki görüyordu.

        2

        Dünya Kupası öncesinde Suudi Arabistan ile karşı karşıya gelen Almanya'da Mesut ve İlkay, futbolseverler tarafından ıslıklı protestoya maruz kalmıştı.

        3

        İlkay'a gösterilen protestoların, futbolla sınırlı kalmadığı, daha ileri boyuta taşındığı ortaya çıktı!

        4

        Almanya'da yayın yapan Bild gazetesinin haberine göre İlkay Gündoğan'ın Alman taraftarlar tarafından yoğun tepkilere maruz kaldığı Suudi Arabistan mücadelesi öncesinde otomobiline saldırıldı!

        5

        Kimliği tespit edilemeyen kişiler, İlkay'ın Köln'de park halinde bulunan aracına saldırdı ve zarar verdi. Araçtan herhangi bir eşyanın alınmadığı sadece otomobile zarar verildiği haberin detaylarında yer aldı.

        6

        Haberde bu saldırının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte fotoğraf çektirmesiyle ilgili olup olmadığının kesinleşmediği vurgulandı.

        7

        Sporx'te yer alan habere göre olayla ilgili soruşturmayı Köln savcılığı yürütüyor. Almanya basınında İlkay'a devlet koruması atanması gerektiği vurgulanıyor.

        8

        Manchester City'de forma giyen İlkay Gündoğan, Arsenal futbolcusu Mesut Özil ve Everton'da top koşturan Cenk Tosun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere ziyaretinde Erdoğan'la görüşmüşlerdi.

        9

        Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel, İlkay ve Mesut'a tepki göstermişti.

        10

        Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel'in açıklamalarına sert tepki göstermişti.

        11

        Demirören, TFF'nin resmin internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı'nın, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu karalayıcı açıklamaları derin üzüntüyle okudum. DFB Başkanı'nın ifade ettiği düşünceler, hiçbir şekilde kabul edilemez." ifadelerine yer vermişti.

        12

        Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ise milli takımda forma giyen Türk kökenli oyuncular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın çok iyi karaktere sahip olduklarını söylemişti.

        13

        Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, 19 Mayıs'ta Mesut ve İlkay'la bir araya gelmiş, yıldız futbolcuların ortaya çıkan durumu kendilerinin gidermek istemelerinin saygıyı ve takdiri hak ettiğini aktarmıştı.

        14

        Grindel, iki oyuncunun da siyasi bir mesaj amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmediklerini aktardıklarını belirtmişti.

        15

        Bayern Münih ve Almanya Milli Takımı'nın yıldızlarından Thomas Müller de İlkay ve Mesut'la ilgili olarak açıklama yapmıştı.

        16

        Konunun milli takım kampının ilk günlerinde konuşulduğunu ve iki oyuncunun takım içinde görüşlerini ifade ederek soruları yanıtladığını belirten Müller, "İkisinin de kesinlikle arkasındayız. Onlar takımımızın önemli parçalarıdır." ifadesini kullandı.

        17

        İLKAY: TEPKİLER BENİ İNCİTTİ

        Alman kamuoyunda kendilerine yönelik eleştirileri değerlendiren İlkay Gündoğan, "Tepkiler beni incitti, özellikle kişisel hakaretler. Çünkü Mesut Özil'e ve bana karşı öne sürülen bir takım iddiaların yüzde yüz doğru olmadığını düşünüyorum." şeklinde görüş belirtmişti.

        18

        İlkay Gündoğan, buluşmada siyasi bir mesaj vermenin söz konusu olmadığını ifade ederek, "Türk kökenimiz nedeniyle Türkiye ile çok güçlü bağlarımız var." açıklamasını yaptı.

        19

        LÖW'DEN ALMAN TARAFTARLARA ÇAĞRI!

        Suudi Arabistan mücadelesinde ıslıklanan İlkay Gündoğan'a sahip çıkan Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw ise taraftarların yanına giderek tepkilerine son vermesini ve İlkay Gündoğan'ı alkışlamasını istemişti.

        20

        MERKEL'DEN DESTEK ÇAĞRISI

        Başbakan Merkel, Alman Milli Takımında yer alan Mesut Özil ile İlkay Gündoğan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdikleri fotoğrafa ilişkin bir soru üzerine de, bu iki oyuncuyu savunarak, "Bu iki oyuncunun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdikleri fotoğrafın nelere yol açabileceğini düşünmediklerine inanıyorum." demişti.

        21

        Mesut ile İlkay'ın Alman taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmak istemediklerinden emin olduğunu ifade eden Merkel, İlkay'ın, açıklamasında, memnuniyetle Almanya adına oynadığını ve Alman Milli Takımının bir üyesi olmaktan mutlu olduğunu söylemesinin de kendisini duygulandırdığını kaydetmişti.

        22

        Her iki oyuncunun da Alman Milli Takımının bir parçası olduğunu ifade eden Merkel, "Başarılı olmamız için hepsine ihtiyacımız var. Bu nedenle bazı taraftarlar alkış tutarlarsa sevinirim." şeklinde konuşmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ