Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sosyal Medya Instagram’da son çılgınlık! 'Yaş tahmini' - Teknoloji Haberleri

        Popüler sosyal medya uygulaması Instagram'da artık her kullanıcı kendi filtresiniyapabiliyor. Çeşitli programlar yardımıyla oluşturulabilen filtrelerön veya arka kamera kullanılarak Instagram'ın hikaye özelliğinde paylaşılabiliyor.

        Son dönemde daha da popüler hale gelen filtreler, Instagram'a yükleyen kullanıcının profiline girilerek veya filtreyikullanarak paylaşım yapan kullanıcıların hikayelerinden kaydedilerek uygulanabiliyor.

        Kullanıcıların yoğun ilgisini çeken filtreler, fotoğraf veya videoları görsel açıdan daha güçlü hale getirmek için kullanılırken, bazı filtrelerde yüz hatlarını kullanarak oluşturduğu görseller ve oyunlarla Instagram'ın hikaye özelliğini kullanıcılar için daha eğlenceli hale getirebiliyor.

        "Hangi millete ait görünüyorsun", "hangi süper kahramana benziyorsun" veya "kaç IQ'sun" gibi filtrelerkullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilirken son zamanların en çok kullanılan filtresiise "kaç yaşında görünüyorum" oldu.

        Endonezyalı bir yazılımcı olan Perdy Ferdiansyah tarafından Instagram'a yüklenen filtre, insanların yüz hatlarını kullanarak kaç yaşında göründüklerini söylüyor.

        Söz konusu filtre, ünlü isimlerin de paylaşımıyla giderek yaygınlaştı.

        Öte yandan her günmilyonlarca insan tarafından uygulanan filtreler, soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

        YENİ TEHDİT FİLTRELER Mİ?

        Kullanıcıların eğlence için kullandığı filtrelersiber güvenliğin de bir konusu haline gelmiş durumda. Geliştirilen yapay zeka programlarıyla insanların yüzlerini tarayan filtreleringüvenilirliği, sosyal medya kullanıcıları tarafından sorgulanıyor.

        "Filtrelerkullanılarak bütün galeriye ulaşılabilinir mi?", "Taranan yüz başka bir amaçla kullanılır mı?" gibi sorular kullanıcılar tarafından sıklıkla sorulurken daha önce de insanların yüz hatlarını tarayarak yüze farklı görünümler kazandıran FaceApp uygulamasıyla gündeme gelen tartışma, Instagram'da uygulanan filtrelerleyeniden alevlendi.

        Konuya ilişkin Instagram'dan henüz bir açıklama gelmedi ancak her günbirçok kullanıcı tarafından Instagram'a yüklenen filtrelerkullanıcılar tarafından ilgiyle kullanılmaya devam ediyor.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ