Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İnternet fenomeninin mükemmel fotoğraflarının perde arkası!
        1

        Kihmberlie olarak da tanınan Kimberly Douglas isimli fotoğrafçı doğru açı, uygun malzemeler ve iyi ışıklandırma sayesinde kötü arka planlarda bile inanılmaz fotoğraflar çekiyor.

        2

        Stüdyo kirası ödemek yerine evinde hazırladığı sette fotoğraflar çeken Douglas, internette gördüğü paylaşımlardan ilham alıyor.

        3

        Sosyal medyada gördüğü bir kareyi kendince yorumlayan genç kadın, aynalar, balonlar ve çeşitli aksesuarlarla düşük bütçeli stüdyolar hazırlıyor.

        4

        Tabii bu ortam doğru açık ve ışıklandırma ile kadrajda bambaşka gözüküyor. Kihmberlie'nin setini hazırlama süresi 8 saatten başlıyor, süreç 1 güne kadar çıkabiliyor.

        5

        Yaratıcı fotoğrafçının kendi setini hazırlama yolculuğu ise 18 yaşındayken başlamış. O zamanlar bir fotoğrafçıya ve stüdyoya ödeyecek parasının olmadığını belirten Douglas, hem kamera arkasında hem de önünde durarak portföyünü oluşturmaya karar vermiş.

        6

        Sosyal medyada fark edilmek için yenilikçi konseptler hazırlaması gerektiğinin farkında olan Douglas, "Her şey, yılbaşında Instagram'daki tüm fotoğraflarımı silmemle başladı. Bir gün, iPhone 7'mi tavana bantladım ve kendi fotoğrafımı çekip Twitter'dan paylaştım. Fotoğraflarım kısa süre sonra viral oldu" diyor.