Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil iOS 11'in kullanım oranı %65'e dayandı - Teknoloji Haberleri

        Apple, App Store'deki istatistik sayfasını güncelledi. Yapılan bu güncellemenin ardından, iOS'un son sürümü olan iOS 11'in mevcut cihazlarda kullanım oranının %65'e ulaştığı duyuruldu.

        iOS 11, geçtiğimiz yılın Eylül ayında Apple tarafından servis edilmişti. Geçtiğimiz ay açıklanan verilerde kullanım oranı %59olan yeni sürümün, bu ay kullanıcı sayısında %6'lık bir artış yaşayarak %65'e ulaştığı görülüyor.

        Apple, her ay iOS'un kullanım oranına ait verileri App Store'de yer alan istatistik sayfasından açıklar. Bu sayede, kullanıcıların tercihleri de daha net görülmüş olur. Şirket tarafından yapılan son güncellemenin ardından ortaya çıkan bir diğer durum, iOS 10'u kullanan kesim halen tüm Apple kullanıcılarının %28'ini oluşturuyor.

        REKLAM

        Daha eski sürümleri kullananların oranı %7 olarak açıklandıysa da, bu kişilerin hangi sürümünü kullandığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

        Apple’a göre Eylül ayına kadar bu oran %90’ın üzerine çıkacak. Hatta bu kaçınılmaz bir durum bile olabilir. Öyleki iOS 12’yi çıkarmadan önce iOS 11’i tamamen stabil hale getirmek isteyen şirket, bunun için geceli gündüzlü çalışarak her tür güvenlik açığını kapatmakta kararlı.

        Eğer siz de henüz yeni sürüme geçip geçmemekte kararsızsanız, Apple'ın hemen her gün irili ufaklı güncellemelerle iOS 11 için çalıştığını bilmek isteyebilirsiniz.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ