Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Merak Edilenler iOS 15 geldi mi? iOS 15 alacak cihazlar neler? İşte iOS 15 yenilikleri - Teknoloji Haberleri
        1

        iOS 15’in uyumlu olduğu aygıtlar:

        iPhone 13

        iPhone 13 mini

        iPhone 13 Pro

        iPhone 13 Pro Max

        iPhone 12

        iPhone 12 mini

        iPhone 12 Pro

        iPhone 12 Pro Max

        iPhone 11

        iPhone 11 Pro

        iPhone 11 Pro Max

        iPhone Xs

        iPhone Xs Max

        iPhone Xr

        iPhone X

        iPhone 8

        iPhone 8 Plus

        iPhone 7

        iPhone 7 Plus

        iPhone 6s

        iPhone 6s Plus

        iPhone SE (1. nesil)

        iPhone SE (2. nesil)

        iPod touch (7. nesil)

        2

        Yeni ve göz alıcı bir interaktif arayüze kavuşan Anılar bölümü, hikayenizin görünümünü ve hissini bir şarkıyla kişiselleştirme olanağı veren yeni Anı karmaları özelliğiyle de büyüleyici hale geldi.

        3

        Canlı Metin, görsellerdeki zengin ve yararlı bilgileri akıllı bir şekilde seçebiliyor. Bu sayede fotoğrafta vurgulanan metne dokunarak arama yapabiliyor, mail gönderebiliyor veya yol tarifi alabiliyorsunuz.

        4

        FaceTime SharePlay özelliği

        FaceTime görüşmesi yaparken ekranınızı paylaşın. TV programları ve filmleri izlemenin ya da müzik dinlemenin keyfini birlikte çıkarın. SharePlay,

        ne kadar uzakta olurlarsa olsunlar aileniz ve arkadaşlarınızla ortak deneyimler yaşamanın yepyeni bir yolunu sunuyor.

        Birlikte izleyin

        Arkadaşlarınızla FaceTime görüşmesi yaparken onlarla online olarak film ve TV programlarını izleyin. Eşzamanlı oynatma ve denetimler sayesinde herkes aynı sahnelere aynı anda gülebiliyor, şaşırabiliyor ve tepki verebiliyor. Ve ses düzeyi otomatik olarak ayarlandığından izlemeye devam ederken bir yandan da konuşabiliyorsunuz.

        Birlikte dinleyin

        Arkadaşlarınızla bir araya gelerek beraber bir albüm dinleyin. Gruptaki herkes eşzamanlı oynatma özelliği ve kolay kullanımlı denetimler sayesinde bir sonraki parçayı görebiliyor ve paylaşılan sıraya yeni şarkılar ekleyebiliyor.

        Ekranınızı paylaşın

        FaceTime görüşmenizdeki herkesle ekranınızı paylaşın. Birlikte ev ilanlarına bakın, fotoğraf albümlerine göz atın, arkadaşlarınıza yeni bir şeyler öğretin. Hepsini görüntülü konuşurken yapın.

        Uzamsal ses

        Konuşan her kişinin sesi, ekranınızda konumlandıkları yerden geliyormuş gibi duyuluyor. Bu da sohbetlerin daha doğal ve akıcı olmasına yardımcı oluyor.

        5

        Harita

        Yollar, mahalleler, ağaçlar, binalar ve çok daha fazlasıyla ilgili benzersiz ayrıntılarla şehirleri bambaşka bir şekilde keşfedin. Golden Gate Köprüsü gibi muhteşem yapıları üç boyutlu olarak hem açık hem koyu moddaki haritalarda ziyaret edin.

        Yeni sürüş özellikleri

        Harita uygulaması şimdi sürücülere olağanüstü yol ayrıntılarının yanı sıra güncel kazaları ve trafik durumunu bir bakışta görmelerine yardımcı olan yeni bir özel sürüş haritası sunuyor.

        Yürüyüş için daha ayrıntılı yol tarifleri

        Artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak görüntüleyebileceğiniz adım adım yol tarifleriyle varmak istediğiniz yere kolayca ulaşın.

        Yürüyüş için daha ayrıntılı yol tarifleri

        Artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak görüntüleyebileceğiniz adım adım yol tarifleriyle varmak istediğiniz yere kolayca ulaşın.

        6

        iCloud; fotoğraflar, belgeler ve notlar gibi önemli bilgilerinizi her zaman güvende, güncel ve tüm aygıtlarınızdan erişilebilir olacak şekilde tutmayı mümkün hale getirdi. iCloud+ şimdi bu deneyimi bir adım ileri taşıyarak günümüzdeki depolama alanı tarifelerinin yerini alacak yepyeni bir abonelik servisi sunuyor.

        7

        Harika özelliklerden yararlanmak için gizliliğinizden ödün vermeniz gerekmemeli. iOS 15, uygulamaların verilerinize nasıl eriştiğini daha ayrıntılı olarak gösteriyor, verilerinizin izinsiz bir şekilde toplanmasına karşı sizi koruyor ve paylaşacağınız bilgileri seçme konusunda daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlıyor.

        8

        Mesajlar ve Memoji

        Mesajlar’da sizinle paylaşılan bağlantılar, görseller ve diğer içerikler şimdi ilgili uygulamada Sizinle Paylaşılanlar adlı yeni bir bölümde yer alıyor.

        Üstelik Mesajlar’a dönmek zorunda kalmadan, doğrudan içeriği açtığınız uygulamadan yanıt verebiliyorsunuz.

        Uygulamalarda Sizinle Paylaşılanlar

        Sizinle Paylaşılanlar bölümü Fotoğraflar, Safari, Apple Music, Apple Podcasts ve Apple TV uygulamalarında yerleşik olarak bulunuyor.

        Yeni Memoji

        Şimdi Memoji’niz için kıyafet seçebiliyor ve kendinizi yeni çıkartmalarla ifade edebiliyorsunuz. Üstelik rengarenk baş aksesuarlarıyla tarzınızı dilediğinizce yansıtabiliyorsunuz. Ve erişilebilirlik özelleştirmeleri şimdi koklear implantlar, oksijen tüpleri ve yumuşak kaskları da içeriyor.

        Fotoğraf koleksiyonları

        Mesajlar’daki fotoğraflar şimdi bir kolaj veya kaydırarak göz atabileceğiniz şık bir görsel demeti olarak görünüyor. Dokunarak tümünü ızgara şeklinde görüntüleyebiliyor veya hızlı bir Tapback ekleyebiliyorsunuz. Ve sadece birkaç dokunuşla fotoğrafları arşivinize kaydedebiliyorsunuz.

        9

        Odak Özelliği

        Odak özelliği, konsantre olmaya veya uzaklaşmaya ihtiyaç duyduğunuzda anda kalmanızı sağlıyor. Odak seçenekleri listesinden bir Odak seçerek veya dilerseniz kendinize özel bir Odak ayarı oluşturarak sadece almak istediğiniz bildirimlere izin verin. Bu sayede kendinizi tamamen yaptığınız işe adayın ya da hiç bölünmeden akşam yemeğinin tadını çıkarın.

        Durumunuzu bildirin

        İnsanlar meşgul olduğunuzu bildiklerinde kendinize zaman ayırmanız daha kolay oluyor. Odak özelliğini kullandığınızda durumunuz otomatik olarak Mesajlar’da ve izin verdiğiniz diğer iletişim uygulamalarında gösteriliyor. Ve gerçekten acil mesajlar için insanlar yine de size ulaşabiliyor.

        10

        Safari

        Alt sekme çubuğu

        Alt sekme çubuğu ile kontrol parmak uçlarınızda. Sekmeler arasında geçiş yapmak için adres çubuğunda sola veya sağa kaydırın. Tüm açık sekmeleri görüntülemek içinse yukarı kaydırın.

        Sekme Grupları

        Sekmelerinizi size en uygun biçimde kaydedip düzenleyin ve sekmeler arasında kolayca geçiş yapın. Sekmelerinize her yerden erişebilmeniz için Sekme Grupları aygıtlar arasında eşzamanlanıyor.

        Genişletmeler

        Safari genişletmelerini şimdi iPhone’unuza da yükleyebiliyorsunuz. Ve tıpkı Mac’te olduğu gibi, ne zaman etkin olacaklarını seçebiliyorsunuz.

        11

        Sağlık uygulamasında yapılan güncellemeler verilerinizi sevdiklerinizle paylaşmanın yeni yollarını sunuyor. Düşme riskinizi değerlendirmenizi sağlayacak bir ölçüm ve sağlık durumunuzdaki değişimleri anlamanıza yardımcı olacak bir eğilim analizi bunlardan sadece ikisi.

        12

        Sanatçılar, eğlence sektöründen kişiler, diziler, filmler ve kişi listeniz hakkında zengin arama sonuçları sunmaya başlayan Spotlight size bir bakışta daha fazla bilgi gösteriyor. Üstelik şimdi fotoğraflarınızı da Spotlight’ta arayabiliyor, hatta Canlı Metin özelliğini kullanarak fotoğraflarınızdaki metinlere göre arama yapabiliyorsunuz.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ