Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji iPhone 9 bekleyenleri yanıltan Apple bunun yerine XR’ı tanıttı - Teknoloji Haberleri

        Apple’ın ikonik ekran düğmesinden vazgeçtiğinin resmiyet kazandığı XR modeli tamamen ekrandan oluşan ve 6.1 inç Liquid Retina ekranlı, A12 Bionic çip, Face ID ve tek kamera lensi ile portre çekebilen kamera sistemiyle geliyor.Tamamı ekrandan oluşan tasarım, iPhone XR’ın ekranını kenarlara kadar genişletiyor. Dayanıklıön cama sahip ekran,7000 serisi havacılık ve uzay endüstrisi standardındadayanıklıalüminyumdan yapılan anodize şeritle uyum sağlıyor.Ayrıcacam arka yüzeykablosuz şarj olanağı sunuyor.

        iPhone XR beyaz, siyah, mavi, sarı, mercan ve (PRODUCT)RED olmak üzere altı yeni renk seçeneğiyle geliyor. Suya ve sıçramalara dayanıklı, IP67 derecesine sahip telefon, kahve, çay ve soğuk içeceklerle her gün yaşanabilecek dökülmelere karşı koruma sağlıyor.Ön yüzeyin tamamını oluşturan 6.1 inç Liquid Retina ekran, geniş renk desteği sunan True Tone doğru renkleri sunuyor. iPhone XR, uyandırmak için dokunma, yukarı kaydırarak ana ekranı açma, aşağı kaydırarak bildirimlere ve Denetim Merkezi’ne erişme ve ana ekrana basarak kamerayı ya da feneri anında açmanızı sağlayan yeni dokunsal geri bildirim özelliği gibi hızlı ve akıcı iPhone hareketlerini destekliyor.

        Apple tasarımı A12 Bionic ile XR akıllı telefonlardailk defabulunan7 nanometre çipi içeriyor. iPhone XR bu kadar güçlüolmasının yanısıraiPhone 8 Plus’a göre bir buçuk saat daha uzunpil ömrü sunuyor.Yazılım optimizasyonları ve Secure Enclave sayesinde Face ID, iPhone XR’da daha hızlı çalışıyor. iPhoneXR’da, daha hızlı otomatik odaklama sağlayan yeni bir sensöre sahip 12 megapiksel f/1.8 diyaframlı geniş açılı bir lens bulunuyor. Neural Engine ve geliştirilmiş yazılım algoritmaları bokeh efektine sahip portre fotoğraflarına imkan tanıyor.

        Akıllı HDR ise fotoğraflara daha güçlü vurgu ve gölge ayrıntıları getiriyor. Yeni Derinlik Denetimi ile kullanıcılar portre modunda değişimleri gerçek zamanlı olarak görebildikleri gibi daha sonra Fotoğraflar uygulamasında da yapabiliyor.

        iPhone XR 64 GB, 128 GB ve 256 GB modelleriyle beyaz, siyah, mavi, sarı, mercan ve (PRODUCT)RED renk seçeneklerinde Amerika’da 749 başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Bu da iPhone XR’ın fiyatının kuvvetle muhtemel Türkiye’de en az 10 bin liradan başlaması anlamına geliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ