Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İskenderun Limanı’ndaki yangın üçüncü gününde havadan görüntülendi
        1

        Hatay’ın İskenderun ilçesinde, İskenderun Liman’ında devrilen konteynerlerden başlayan yangına ekipler üç gündür müdahale ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait TSCG gemisi de söndürme çalışmasına destek verirken, TSK’ya ait bir uçak da liman üstüne yangın söndürme topu atıyor.

        2

        Yangında karadan itfaiye ekiplerinin yanı sıra orman bölge müdürlüğüne ait araçlar da destek veriyor. Üç gündür devam eden çalışma neticesinde yangın kısmen kontrol altına alındı.

        3

        Yangına ilişkin açıklama yapan liman işletmecisi Limak, "Bir yandan yangın söndürme ve soğutma çalışmaları devam ederken, bir yandan da deprem bölgesinde depremden zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalıştık. Limak Holding merkezinde kurulan kriz masası ile koordine bir şekilde liman yetkilileri de tüm imkanlarını bölge halkı ve liman çalışanları için seferber etmiş durumdadır" bilgilerini paylaştı.

        4

        Orman Genel Müdürlüğü'nden ve Rusya'dan sevk edilen iki yangın söndürme uçağı havadan, itfaiye ve arazözler de karadan çalışma yürüttü. Liman ekipleri, hasar gören çok sayıda konteyneri iş makineleriyle yangın sahasından çıkardı.

        5

        Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İskenderun Limanı'nda başlayan yangına müdahalelere devam ediliyor. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, deprem sonrası Türkiye'ye gönderilen Be-200 tipi yangın söndürme uçağı ile İskenderun Limanı'ndaki yangına müdahale edildiğine dair görüntüler paylaştı.

        6

        Bakanlık yaptığı açıklamada uçağın dün 6 sorti yaparak 60 ton suyla yangına müdahale ettiğini aktararak, "Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'na bağlı Be-200 amfibi uçak, depremin ardından yangın çıkan İskenderun Limanı'ndaki yangına müdahale etti. Uçak 6 sorti yaparak 60 ton su bıraktı" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ