Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu İskoçya - Brezilya Maç Sonucu, Özeti ve Golleri - İskoçya - Brezilya Dünya Kupası Grup Maçı Kaç Kaç Bitti

        ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliği yaptığı turnuvada, C Grubu son maçlarında İskoçya ile Brezilya, Miami Stadı'nda karşılaştı.

        İskoçya ile karşılaşan Brezilya, süper starı Vinicius Jr.’ın yıldızlaştığı mücadeleden net bir skorla galip ayrıldı. Sahadan 3-0 galip ayrılan Sambacılar, sergilediği baskılı oyunla gövde gösterisi yaptı.

        Maça fırtına gibi giren Brezilya, henüz 7. dakikada aradığı golü buldu. Rayan’ın asistinde sahneye çıkan Real Madrid’in yıldızı Vinicius Jr., takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu golden sonra da oyunun kontrolünü elinde tutan Güney Amerika temsilcisi, ilk yarının uzatma anlarında farkı ikiye çıkardı. 45+3. dakikada Bruno Guimaraes’in pasını iyi değerlendiren Vinicius Jr., kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak ilk yarının skorunu tayin etti: 0-2.

        REKLAM

        İSKOÇYA HAMLE YAPTI AMA ÇARE OLMADI

        İskoçya cephesi, ikinci yarıya savunma hattında radikal bir değişiklikle başladı. Devre arasında Andrew Robertson kenara gelirken, Kieran Tierney oyuna dahil oldu. Ancak bu hamle de Sambacıların hücum hattını durdurmaya yetmedi.

        1. dakikada ilk golün de asistini yapan Bruno Guimaraes bir kez daha sahneye çıktı ve bu kez Matheus Cunha’yı golle buluşturdu. Cunha, şık bir vuruşla skoru 3-0’a getirerek İskoçya’nın umutlarını tamamen tüketti.

        OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ VE SARI KARTLAR YAĞDI

        Maçın son yarım saatlik dilimi, iki teknik adamın da taktiksel denemelerine ve oyuncu değişikliklerine sahne oldu. Brezilya'da Danilo (62') ve sonradan oyuna giren Fabinho (83') sarı kart gören isimler olurken; Gabriel Martinelli, Casemiro, Neymar, Alex Sandro ve genç yetenek Endrick gibi isimler de ikinci yarıda süre alarak oyunun temposunu stabil tuttu. İskoçya'da ise Ben Doak ve Nathan Patterson gibi isimlerin son dakikalardaki hamleleri skoru değiştirmeye yetmedi.

        Bu sonucun ardından Carlo Ancelotti'nin ekibi puanını 7'ye yükseltti. Aynı puana ulaşan Fas, Haiti'yi mağlup etmesine rağmen averajla grubu ikinci sırada tamamladı.

        C Grubu'nu lider bitiren Brezilya, son 32 turunda F Grubu ikincisiyle eşleşecek. Fas ise ikinci sıradan üst tura yükselerek F Grubu liderinin rakibi oldu.

        İskoçya ise 3 puanda kaldı. Steve Clarke'ın öğrencileri grubu üçüncü sırada tamamlarken, en iyi üçüncüler arasına girerek son 32 turuna yükselme umutlarını diğer gruplarda oynanacak maçların sonuçlarına bıraktı.

        VINICIUS EFSANELERİN ARASINDA

        Vinicius Jr., Brezilya formasıyla Dünya Kupası'ndaki ilk üç maçında da gol atan dördüncü futbolcu oldu. Bu başarıya daha önce Ronaldo Nazario, Romario ve Rivaldo ulaşmıştı.

        25 yaşındaki yıldız futbolcu, Dünya Kupası kariyerinde çıktığı 7 maçta 5 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

        NEYMAR 980 GÜN SONRA DÖNDÜ

        Brezilya'nın yıldız futbolcusu Neymar, 2026 Dünya Kupası'nda ilk kez forma giydi.

        76. dakikada Matheus Cunha'nın yerine oyuna dahil olan Neymar, 980 gün aradan sonra Brezilya Milli Takımı formasını yeniden sırtına geçirdi.

        34 yaşındaki yıldız, Pele, Djalma Santos ve Cafu'nun ardından Brezilya tarihinde dört farklı Dünya Kupası'nda forma giyen dördüncü futbolcu oldu.

        Neymar, grubun ilk iki maçını sakatlığı nedeniyle kaçırmıştı.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Kiracı, ev sahibini öldürdü!

        Kartal'da Niyazi Tanyeli (61) ile kiracısı olduğu öğrenilen C.D. (25) arasında çıkan tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine C.D., Tanyeli'yi göğsünden bıçaklayarak kaçtı. Hastaneye kaldırılan Tanyeli, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli ise polis ekipleri tarafından yakaland...
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ