Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail'de protestoların 20. haftası: On binlerce kişi meydanlara indi!
        1

        İsrailliler, Başbakan Binyamin Netanyahu öncülüğündeki koalisyon hükümetinin yargının yetkililerini sınırlayan düzenlemesi ve sağ politikalarına karşı haftalardır düzenledikleri protesto gösterilerini sürdürüyor.

        2

        Netanyahu öncülüğündeki aşırı sağcı koalisyon hükümetinin yargı düzenlemesine karşı her hafta cumartesi akşamı kitlesel gösteriler düzenleyen İsrailliler, protestoların 20'nci haftasında ülke genelinde yine meydanlara indi.

        3

        Başta Tel Aviv, Batı Kudüs, Hayfa, Rehovot gibi kentler olmak üzere ülke genelinde onlarca noktadaki gösterilere on binlerce İsrailli katıldı.

        4

        Ellerinde İsrail bayraklarıyla sık sık "demokrasi" sloganları atan göstericiler, koalisyon hükümetindeki aşırı sağcı politikacıları eleştiren dövizler taşıdı.

        5

        ERTELENEN YARGI DÜZENLEMESİ

        İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin'in 5 Ocak'ta duyurduğu yargı reformu, Yüksek Mahkeme'nin yetkilerini sınırlandırma ve iktidarın yargı atamalarında söz sahibi olması gibi değişiklikler içeriyor.

        6

        Netanyahu, 27 Mart'ta, ülke çapında giderek artan kitlesel protestolara ve grevlere neden olan yargı düzenlemesini ertelediğini açıklamıştı.

        7

        İsrail hükümeti, 2023-2024 bütçesini oylamak üzere bu hafta Meclis'e getiriyor. Bütçenin en geç 29 Mayıs'ta Meclis'te kabul edilmemesi halinde hükümetin düşmesi ve erken seçime gidilmesi gerekiyor.

        8

        İsrail hükümetinin bütçe görüşmelerinde, Ultra Ortodoks nüfusa maddi yardımların artırılması ve yine Ultra Ortodoksların talebi olan Tevrat eğitimine ek bütçe sağlanması tartışmaya yol açıyor.

        *Haberin görselleri AA tarafından servis edilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ