Kuryeler dikkat! İstanbul Valiliği saati açıkladı! Trafik yasağı sürecek!
İstanbul trafiğinde kar yağışı önlemi! İstanbul Valiliği'nce, saat: 10.00'dan itibaren kurye ve ağır taşıtların trafiğe çıkışı yasaklandı. Kamyonların trafiğe çıkış yasağının saat: 16.00'da sona ereceği, kuryelerin ise yarın sabah saat: 10.00'a kadar trafiğe çıkamayacağı bildirildi. Valilik, kentte yağmur ve karla karışık yağmurun devam edeceğini belirterek, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Sakarya ve Elazığ'da da gün boyu olumsuz hava koşulları nedeniyle motokuryelerin trafiğe çıkışının durdurulduğu bildirildi
ABONE OLİstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü. İstanbul Valiliği de kar yağışı nedeniyle bir takım önlemler aldı.
Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle 19.01.2026 Pazartesi günü saat 10.00’dan itibaren ağır taşıtların ve kuryelerin trafiğe çıkışı, 2. bir talimata kadar yasaklanmıştır" denildi.
İstanbul'da kamyonların trafiğe çıkış yasağının saat: 16.00'da sona ereceği, kuryelerin ise yarın saat: 10.00'a kadar trafiğe çıkamayacağı ikinci duyuruyla bildirildi.
İstanbul Valiliği'nin, NSosyal hesabından yapılan açıklamada ayrıca, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre İstanbul'da bugün aralıklı karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise akşam ve gece saatlerinde aralıklı kar yağışı beklendiği bildirildi.
Yarına ilişkin meteorolojik tahmine de yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "20 Ocak Salı günü havanın, parçalı çok bulutlu, sabah ilk saatlerde aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. En düşük sıcaklığın 3 derece, en yüksek sıcaklığın 7 derece olması bekleniyor. Mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyreden hava sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren artacağı tahmin edilmektedir.