İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda yakalanan 67 zanlı tutuklandı
İstanbul merkezli DEAŞ soruşturmasında 147 şüpheliden 67'si tutuklandı, 48'i adli kontrolle bırakıldı. 32 yabancı sınır dışı için sevk edildi. Yalova bağlantılı 41 kişinin de yer aldığı baskınlarda 110 kişi yakalandı
ABONE OLİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında Yalova'daki örgüt üyeleriyle bağlantılı oldukları belirlenen 41 zanlının da yer aldığı 147 şüpheliden 67'si tutuklandı.
Başsavcılıkça terör örgütü DEAŞ'a yönelik soruşturmada gözaltına alınan ve Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne götürülen zanlıların sulh ceza hakimliğindeki sorgu işlemleri tamamlandı.
Hakimlik, tutuklama talep edilen 72 zanlıdan 67'sinin tutuklanmasına, 48 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.
Öte yandan, gözaltına alınan 32 şüpheli ise ülke açısından tehdit oluşturduğu gerekçesiyle sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi.