Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik 'İstanbul potansiyelini kullanıp girişimcilik merkezi olmalı' - Girişimcilik Haberleri

        Girişimcilerle, şirketleri, melek yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren Etohum'un organize ettiği Startup Istanbul, bu yıl 19-22 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. 135 ülkeden gelen 95 bin başvuru arasından seçilen 100 girişimin yatırımcılara sunum yapacağı etkinliğe, 65 ülkeden 2 bin katılımcı, 500 startup, 30 konuşmacı ve 300 yatırımcının katılması bekleniyor.

        Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'a konuşan Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir, Startup Istanbul'a çoğunlukla Güney Doğu Asya, Afrika ve Ortadoğu'daki girişimcilerden başvuru aldıklarını kaydetti. Büyükdemir, "En çok başvuruyu Pakistan, Nijerya, Hindistan, Bangladeş ve Mısır'dan alıyoruz. Filistin ve İran'dan da çok sayıda başvuru geliyor. Bu bölgelerdeki girişimler için İstanbul bir fırsat, çünkü İstanbul'a batı ülkelerinden gelen yatırımcılar onların ülkelerine gitmiyor" dedi.

        REKLAM

        'İSTANBUL İLK 20'YE GİRMELİ'

        Büyükdemir, İstanbul'un maliyet avantajı ve kültürel yakınlığı sayesinde doğu ülkelerindeki girişimler için cazibe merkezi haline geldiğini kaydederek, "İstanbul dünyanın ilk 20 girişimci kenti arasında yer almıyor.Potansiyelimizi değerlendirip İstanbul'u girişimci merkezi yapmalıyız. Bunu başarırsak, ülke ekonomisine büyük katkı sağlanmış olur" ifadesini kullandı.

        2008 yılında kurulan Etohum'un, internet ve teknoloji alanında yeni iş fikri olan ve kendi şirketini kurmak isteyen girişimcilere sermaye, yönetim, pazarlama ve diğer konularda danışmanlık ve mentorluk sunduğunu belirten Büyükdemir, "Türkiye’deki internet şirketlerinin sayısını artırmak ve internet ekosisteminin gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ