Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İYİ Parti’nin Tank ve Palet Fabrikası’nın satışı hakkındaki araştırma önergesi kabul edilmedi

        Öneri üzerinde İYİ Parti adına söz alan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır,TankvePaletFabrikasının da özelleştirilmesine karşı olduklarını belirtti.

        Bu özelleştirmenin, hukuksuzvekanuna aykırı olduğunu savunan Dikbayır, bu fabrikanın, bir alay ya da tabur hükmünde olduğunu söyledi.

        Dikbayır, "Bu fabrikayı Ethem SancakveKatarlı ortağının alacağı iddia ediliyor. Önceden alıcısı belli olan bir ihaleye ihale denir mi? Türk Silahlı Kuvvetlerine mühimmat, araçvegereç yapan bu milli fabrikanın özelleşmesi son derece sıkıntılıdır. Allah korusun, bu özelleştirmeyle yıllar sonra bir felakete yol açabiliriz." dedi.

        REKLAM

        CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, fabrikanın özelleştirme kapsamına girdikten sonra yüzde 49,9 hissesi Katar ordusuna ait olan bir firmanın 25 yıllığına kullanım hakkını almaya çalıştığını belirterek, "Şirket yerli değil. Türkiye'nin savunma sanayisini 25 yıllığına Katar ordusuna teslim ediyoruz. Buna sizin vicdanınız elvermez. Türkiye affetmez. Bu ne millidir ne de yerlidir." diye konuştu.

        "SATMAK YOK PERSONEL TASFİYESİ YOK"

        AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, savunma sanayisinde yerlilik oranını artırmak için çalıştıklarını söyledi.

        Sakarya bölgesinin, savunma sanayisi merkezlerinden biri olacağını, bölgede büyük yatırımlar yapılacağını, sonuçta istihdamın 3-4 kat artacağını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Bunun ilk adımı, önümüzdeki günlerde savunma sanayisi üretim merkezlerinden birinin temeli Karasu'da sayın Cumhurbaşkanımız tarafından atılacaktır. Burada hedef, ordumuzun ihtiyaç duyacağı modern harp sistemlerinin milli olarak üretilebileceği kapasiteye ulaşılmasıdır. Burada bir işletim hakkının devri söz konusu olacaktır. Özelleştirme uygulaması işletme hakkının devredilmesi suretiyle yapılacaktır. Satmak yok, personel tasfiyesi yok, bu süreçtevesonrasında personelin özlük haklarında herhangi bir kayıp olmayacaktır. Burada esas olan fabrikadaverimliliğin artırılmasıvestratejik ürünlerin üretilmesidir.

        Fabrika arazisivearazide bulunan her türlü taşınmaz ile üretimvebakım onarımda kullanılan her türlü tezgahveekipmanların mülkiyeti devlette kalacaktır. İşletme süresi boyunca fabrikanın yeteneklerinin korunmasıveyeni yetenekler kazanılmasına yönelik yatırımlar Milli Savunma Bakanlığı kontrolünde yapılacaktır. Halihazırda fabrikada üretilen fırtına obüsü dahil, Poyraz mühimmat aracı dahil, tırtıllı araçpaletivemuhtelif optik malzemeler dahil yine tekrar üretimine devam edecektir.Veönümüzdeki dönemde en kısa sürede 40-50 milyon dolarlık ilave bir yatırım yaparak fabrikaya yeni yetenekler kazandırılacaktır."

        Sataşmadan söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Siz millete değil, bu yandaşlara çalışıyorsunuz. Siz bu tavrınızla ne milli ne de yerli olmadığınızı bir kez daha ispat ettiniz. Türkiye'nin ordusununfabrikasını kalkıp Katarlılara peşkeş çeken, ne millidir ne yerlidir." görüşünü öne sürdü.

        İYİ Parti'nin önerisi kabul edilmedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ