Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden havai fişek kararı

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sakarya'da havai fişek fabrikasında yaşanan patlama sonrası, etkinliklerde havai fişek gösterisine yer verilmeyeceğini açıkladı.

        Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra etkinliklerimizde havai fişek gösterisine yer vermeyeceğiz.Özel gün kutlamalarını tüm görkemiyle sürdüreceğiz.Ancak beş dakikalık gösterinin bize vereceği keyif yüzünden canlıların ölmesine, doğanın kirlenmesine müsaade etmeyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

        EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN'DAN ÇAĞRI

        Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Belediye etkinliklerinde artık havai fişek kullanılmayacağını açıklayan Gürkan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a etkinliklerde havai fişek kullanılmaması çağrısında bulundu.

        KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ'NDEN DE BENZER KARAR

        Küçükçekmece Belediyesi de, Sakarya'da havai fişek fabrikasında yaşanan patlama sonrası yeni bir karar aldı.

        Doğaya ve canlılara verdiği zarar sebebiyle sürekli tartışma konusu olan havai fişekler ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Kemal Çebi, “Sakarya'da imha edilmek için taşınan havai fişeklerin patlamasıyla hayatını kaybeden askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Çevreye ve canlılara zarar veren havai fişeklerin, Belediyemiz tarafından hiçbir şekilde kullanılmayacağını belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

        BAKIRKÖY BELEDİYESİ DE HAVAİ FİŞEK KULLANIMINI YASAKLADI

        Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Twitter hesabında ilçe genelinde havai fişek kullanımının yasaklandığını duyurdu.

        Kararın belediye meclisinde oy birliğiyle alındığını ifade eden Kerimoğlu, "Her canlının yaşam hakkına saygılı olmayı ilke edindiğimiz Bakırköyümüzde, çevreye ve insana da zararı ortada olan havai fişeklerin kullanımını yasaklayan teklifi Bakırköy Belediye Meclisimizde oy birliği ile kabul eden tüm siyasi parti meclis üyelerine teşekkür ederim" dedi.

        KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI ODABAŞI AÇIKLADI

        Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bugüne kadar havai fişek kullanmadıklarını ve bir daha kullanılmaması için meclis toplantısında yasaklanmasını gündeme alacaklarını ifade etti.

        Odabaşı’nın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

        “Duyarlı Kadıköylülerin bilgisine; Bugüne kadar hiçbir etkinliğimizde havai fişek gösterisi yapmadık. Bundan sonrası için de, Kadıköy’de kullanılmaması adına Eylül ayındaki ilk meclis toplantımızda yasaklanmasını gündemimize alacağız.”

        ATAŞEHİR'DE DE HAVAİ FİŞEK KARARI

        Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, sosyal medya hesabınden yaptığı açıklamada, bundan sonra etkinliklerimizde havai fişek kullanmayacaklarını ifade etti.

        İlgezdi, paylaşımında "Ataşehir Belediyesi olarak bundan sonra etkinliklerimizde havai fişek kullanmayacağız. Gökyüzünde göreceğimiz en güzel renkler coşkumuz olacak." ifadelerine yer verdi

        DATÇA BELEDİYESİ: GÖSTERİ VE ETKİNLİKLERİMİZDE HAVAİ FİŞEK KULLANMAYACAĞIZ

        Muğla'da Datça Belediyesi de gösteri ve etkinliklerinde havai fişek kullanmayacaklarını duyurdu.

        Belediyenin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Datça Belediyesi olarak bugünden itibaren hiç bir gösteri ve etkinliğimizde havai fişek kullanmayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ