Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Jandarma Astsubay ve Subay alımı başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
        1

        Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) astsubay alımı başvuru sonuçlarında geri sayım sürüyor. 15 Ocak tarihine kadar başvurularını tamamlayan adaylar, sonuçlar için gözünü Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelecek son dakika açıklamalarını bekleyeme başladı. e-Devlet üzerinden açıklanacak başvuru sonuçları T.C. kimlik numarası ve şifreyle birlikte sorgulanabilecek. Peki, "Jandarma astsubay ve subay alımı başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" İşte sonuçların açıklanacağı tarih...

        2

        JANDARMA ASTSUBAY VE SUBAY ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

        Jandarma sözleşmeli astsubay alımı başvuru sonuçları henüz duyurulmadı. Jandarma Genel Komutanlığı sonuçlara ilişkin bir tarih açıklaması yapmadı.

        Değerlendirme işlemleri sona erdikten sonra sonuçları jandarma.gov.tr adresinden erişime açılacak. Sonuçlar e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle birlikte sorgulanabilecek.

        3

        10 KATI ADAY SINAVLARA DAVET EDİLECEK

        Kılavuzda yer alan bilgiye göre başvurusu uygun değerlendirilen adaylar KPSS notuna göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjan miktarının 10 (on) katı aday sınavlara çağrılacaktır.

        4

        Sınav ücreti yatırma duyurusu, başvuru sonuçları, sınavlara girecek adayların listesi, sınav merkezi ve sınav tarihi https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi PTS ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında ilan edilecektir.

        5

        FİZİKİ YETERLİLİK VE SÖZLÜ MÜLAKAT SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

        Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Erkek ve kadın adayların sınavları farklı kriterlere göre değerlendirilir. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur.

        6

        Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülâkat sınav komisyonu tarafından mülâkat sınavına tabi tutulurlar.

        (2) Değerlendirmede adayın;

        (a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

        (b) Kendisinden istenileni kavrama,