Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Japonya'nın yeni filizlenen sağ popülist partisi Sanseito, bu hafta sonu yapılan parlamento seçimlerinden beklenmedik bir zaferle çıktı.

Son yıllarda ortaya çıkan diğer popülist sağcı gruplardan ilham alan Sanseito ve lideri Kamiya Sohei, Japonya'nın üst meclisindeki tek sandalyesini 15 sandalyeye yükseltti.

248 sandalyeli parlamentoda 15 sandalyeye sahip olmanın önemi Japon siyasetinde nicelik değil nitelik olarak öne çıkıyor. Partinin mesajının Japon halkının bazı kesimlerinde yankı bulduğunu gösteriyor.

Bu sürpriz başarı, pazar günkü seçimlerin ardından hem alt hem de üst meclisteki çoğunluğunu kaybeden Başbakan Shigeru Ishiba ve iktidardaki Liberal Demokrat Parti üzerindeki baskıyı artırdı.

Ishiba, şimdiye kadar direndiği istifa çağrılarıyla karşı karşıya.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ