Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Jeff Bezos'un eski eşi McKenzie Scott öğretmenle evlendi - Magazin haberleri
        1

        Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ile 25 yıllık evliliğini 2019'da bitiren McKenzie Scott, çocuklarının okulunda çalışan fen bilgisi öğretmeni Dan Jewett ile dünyaevine girdi.

        2

        "İKİSİ İÇİN DE HEYECANLIYIM"

        Bezos, servetinin 4 milyar dolardan fazlasını bağışlayan eski eşi Scott'un yeni evliliği hakkında açıklamada bulundu. İş insanı, "Dan harika bir adam. İkisi için de mutlu ve heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

        3

        "MUTLU BİR TESADÜF"

        McKenzie Scott-Dan Jewett çiftinin mutlu haberi Giving Pledge adlı web sitesinden duyuruldu.

        Jeweet, servetlerinin çoğunu hayırsever çabalara bağışlamaya söz veren milyarderler için kurulan sitede yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

        Hayatım boyunca servetimin çoğunu vermeyi planladığımı belirten bir mektup yazmak tuhaf, çünkü böyle bir şeyin özel bir anlamı olacağını söyleyecekmiş gibi hissetmek için gereken türden bir serveti asla toplamaya çalışmadım. Mutlu bir tesadüf eseri, tanıdığım en cömert ve nazik insanlardan biriyle evliyim ve başkalarına hizmet etmek için muazzam bir mali serveti devretme taahhüdünde ona katılıyorum.

        4

        Forbes'un en son tahminine göre; McKenzie Scott'un 53 milyar dolar değerinde bir serveti bulunuyor.

        Jeff Bezos, McKenzie Scott ile ayrılık aşamasındayken Amazon hisselerinin yüzde 16'sından fazlasının sahibi ve dünyanın en zengin kişisiydi. Scott, o dönemlerde boşanmanın bir parçası olarak şirketin hisselerinin yüzde 4'ünü almıştı.

        5

        Amazon kurucusu, şirketlerinin hisse fiyatlarına göre değişiklik gösterdiği için Tesla'nın CEO'su Elon Musk'la düzenli olarak yarışıyor.

        Scott, şu anda dünyadaki 22. en zengin kişi olurken, Bezos ise 177 milyar dolarlık servetiyle en üst sırada yer alıyor.

        6

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ