Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Juventus: 2 - Lyon: 1 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Juventus, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Lyon'u 2-1 mağlup etse de Devler Ligi'ne veda etti.

        İtalyan ekibi 1-0 kaybettiği ilk maçın rövanşına da kötü başladı. Lyon, 12. dakikada Depay'ın penaltıdan kaydettiği golle 1-0 öne geçti.

        Mücadelede 43. dakika oynanırken hakem Felix Zwayer bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Cristiano Ronaldo skora dengeyi getiren golü kaydetti.

        Karşılaşmanın 60. dakikasında Cristiano Ronaldo bir kez daha sahneye çıktı ve harika bir golle Juventus'u 2-1 öne geçirdi.

        Maçta başka gol olmayınca Lyon deplasman golü kuralıyla çeyrek finale yükselen taraf oldu.

        REKLAM

        Ronaldo, 37 gole ulaşarak Juventus'ta bir sezonda en çok gol atan futbolcu oldu ve kulüp tarihine geçti. İtalyan ekibinde forma giyen milli oyuncu Merih Demiral, yedek kulübesinde olmasına karşın bu maçta görev almadı.

        Turnuvaya çeyrek finalden itibaren ise Portekiz'in başkenti Lizbon ev sahipliği yapacak. Çeyrek finalden itibaren tek maçlı eleme sisteminde sekizli final formatıyla düzenlenecek turnuva, 12-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

        Daha önce mart ayında oynanan son 16 turu rövanş maçları sonucu İtalya'nın Atalanta, Almanya'nın Leipzig, İspanya'nın Atletico Madrid ve Fransa'nın Paris Saint-Germain takımları çeyrek finale yükselmişti.

        İLK MAÇTA NELER OLMUŞTU?

        Karşılaşmaya atak başlayan ev sahibi Olympique Lyon, 31. dakikada Lucas Tousart'ın fileleri sarsmasıyla ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

        Juventus'un ikinci devredeki gol çabaları sonuç vermedi ve müsabakayı 1-0 kazanan Olympique Lyon, rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ