Grand Kartal Oteli sahibi Halit Ergül: Yangın eğitimi verilmediğini burada öğrendim
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül, mahkeme başkanının sorularını yanıtladı. Mahkeme başkanının 'Yangın eğitimi verildi mi?' sorusuna Halit Ergül'ün 'Verilmediğini burada öğrendim' cevabı dikkatleri çekti
ABONE OLBolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül, mahkeme başkanının sorularını yanıtladı.
Ergül'ün verdiği yanıtlarda şu ifadeler dikkat çekti:
HALİT ERGÜL: Yangın gecesi Gazelle oteldeydim. Saat 03.30 gibi eşim aradı. “Halil çok kötü yanıyoruz” dedi. Otele vardım ki her tarafı zaten sarmış, felaketti.
HALİT ERGÜL: Kepçeci geldi. İtfaiyelerin yanaşacağı yerde misafir araçları vardı. Pahalı araçlardır diye tereddüt etti. Ben de dedim “geç tereddüt etme.”
HALİT ERGÜL: Oradaki 300 personelden birisinin hatasını burada hepimiz çekiyoruz.
HALİT ERGÜL: Bilirkişi raporunda diyor ki gazdan dolayı. Aygaz ile sözleşmemiz varmış bizim. Senede 2 defa denetim yapması gerkeiyormuş ama böyle bir denetim yapan olmamış.
HALİT ERGÜL: 12.katta özel misafir değil, kimse kalmıyordu. O kata asansör çıkmaz. 11. katın kameralarına izlediğimizde boş olduğu ortaya çıkacaktır. Özel misafir ağırlama gibi bir durum yok.