Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Kasımpaşa: 2 - Beşiktaş: 3 | MAÇ SONUCU - Beşiktaş Haberleri

        Süper Lig'in 14. haftasındaki karşılaşmadaBeşiktaş, deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup etti.Yeni teknik direktörü Tayfur Havutcu yönetiminde ilk maçına çıkan lacivert-beyazlı ekipte, Karim Hafez mücadelenin 15. dakikasında kırmızı kart gördü. 24. dakikada Mustafa Pektemek, VAR kararının ardından skoru 1-0'a getirdi. 39. dakikada Beşiktaş, Caner Erkin'in golüyle durumu eşitledi. 56. dakikada Koita, Paşa'yı bir kez daha öne geçiren isim oldu. Siyah-beyazlı ekip, 72. dakikada Umut Nayir'in attığı golle 2-2 eşitliği yakaladı. 90+5'te bir kez daha sahneye çıkan Umut Nayir, Beşiktaş'a 3-2'lik galibiyeti getirdi. Bu sonucun ardından 6'da 6 yapan Beşiktaş 27 puana yükseldi. 5 haftadır kazanamayan Kasımpaşa ise 12 puanda kaldı.

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        TARTIŞMA YARATAN KIRMIZI KART

        15. dakikada Kasımpaşa 10 kişi kaldı. Serbest vuruşu hızlı kullanan Beşiktaş'ta Burak Yılmaz, sol çaprazdan pasını Hutchinson'a verdi. Hutchinson, ceza yayı önünde Hafez'den topu kurtardıktan sonra yerde kaldı. Maçın hakemi Arda Kardeşler, Hafez'i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

        PEKTEMEK ATTI: 1-0

        24. dakikada Kasımpaşa mücadelede 1-0 öne geçti. Popov'un ceza sahası dışı sağ çaprazdan kısa pasında Koita, kale alanında topu kontrol ettikten sonra vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kaleci Karius'tan döndü. Ardından topu önünde bulan Mustafa Pektemek'in sol çaprazdan boş kaleye şutunda meşin yuvarlak filelere gitti.

        REKLAM

        VAR İNCELEMESİNİN ARDINDAN 'GOL' KARARI

        Ancak maçın hakemi Arda Kardeşler, Koita'nın ofsaytta olduğu gerekçesiyle golü vermedi. Daha sonra yapılan VAR incelemesinin ardından Arda Kardeşler golü geçerli saydı: 1-0

        CANER ERKİN SKORU EŞİTLEDİ: 1-1

        39. dakikada Beşiktaş beraberliği sağladı. Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında Caner Erkin'in altıpasın solunda bekletmeden sol ayağıyla uzak köşeye yaptığı vuruşta top filelerle buluştu: 1-1.

        41. dakikada Atiba Hutchinson'ın sol kanattan attığı kısa pasa hareketlenen Caner Erkin ceza sahası içinde ofsaytta kaldı.

        45+2. dakikada Gökhan Gönül'ün kafayla ceza sahasına gönderdiği topu Ben Youssef uzaklaştırmak istedi. Kısa düşen topa Caner Erkin'den önce Kasımpaşa savunması müdahale etti. Seken topu önünde bulan Elneny'nin penaltı noktası civarından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

        REKLAM

        49. dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Adem Ljajic ceza sahası içine ortasını yaptı. Ön direkte bu topa hareketlenen Gökhan Gönül kafa vuruşunu yaptı ancak bu top yandan dışarı çıktı.

        KARİUS GOLE İZİN VERMEDİ

        50. dakikada Sol kanatta kısa pasla topla buluşan Bengali Koita ceza sahası içine girer girmez sol çaprazdan kaleye şutunu gönderdi ancak bu topu kaleci Loris Karius kornere gönderdi.

        KOİTA ATTI: 2-1

        56. dakikada Kasımpaşa, Bengali Koita'nın golüyle skoru 2-1'e getirdi. Hızlı gelişen Kasımpaşa atağında topla ilerleyen Haris Hajradinovic sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı. Arka direğe yakın bölgeden Koita kaleye şutunu gönderdi ve topu ağlarla buluşturdu.

        66. dakikada sol kanatta aldığı kısa pasla topla ilerleyen Tobias Heintz ceza sahası yayı önünden kaleye şutunu gönderdi ancak bu top kaleci Loris Karius'un kontrolünde kaldı.

        REKLAM

        UMUT NAYİR SKORU EŞİTLEDİ: 2-2

        71. dakikada Beşiktaş, Umut Nayir'in golüyle skoru eşitledi: 2-2. Ceza sahası yayı önünde topla ilerleyen Adem Ljajic pasını sağ çaprazdaki Gökhan Gönül'e gönderiyor. Gökhan Gönül topu bekletmeden altıpas içine gönderiyor. Altıpas içinde bu topa hareketlenen Umut Nayir arka direğe yakın bölgeden vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor.

        90+5'TE GELEN GOL: 2-3

        90+5. dakikada Beşiktaş, Umut Nayir'in golüyle skoru 3-2'ye taşıdı. Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Jeremain Lens kısa pasını altıpas içine pasını gönderdi. Bu topa hareketlenen Umut Nayir vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

        KASIMPAŞA: 2 - BEŞİKTAŞ: 3

        Stat: Recep Tayyip Erdoğan

        Hakemler: Arda Kardeşler, Ekrem Kan, Ali Saygın Ögel

        Kasımpaşa: Fatih Öztürk, Popov, Veysel Sarı, Ben Youssef, Hafez, Sadiku, Hajradinovic (Dk. 90+5 Uğurcan Yazğılı), Quaresma (Dk. 88 Khalili), Heintz, Mustafa Pektemek (Dk. 76 İlhan Depe), Koita

        Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Roco, Rebocho (Dk. 72 Lens), Hutchinson, Elneny (Dk. 84 Güven Yalçın), Diaby (Dk. 60 Umut Nayir), Ljajic, Caner Erkin, Burak Yılmaz

        Goller: Dk. 24 Mustafa Pektemek, Dk. 56 Koita (Kasımpaşa), Dk. 39 Caner Erkin, Dk. 71 ve 90+5 Umut Nayir (Beşiktaş)

        Kırmızı kart: Dk. 15 Hafez (Kasımpaşa)

        Sarı kartlar: Dk. 32 Koita, Dk. 76 İlhan Depe, Dk. 90+6 Ben Youssef (Kasımpaşa), Dk. 33 Hutchinson, Dk. 45+3 Burak Yılmaz, Dk. 57 Elneny, Dk. 67 Roco, Dk. 90 Gökhan Gönül (Beşiktaş)

        MAÇTAN NOTLAR

        Süper Lig'in 14. haftasındaKasımpaşa'ya konuk olan Beşiktaş, geçen haftaki İstikbal Mobilya Kayserispor mücadelesine göre lacivert-beyazlı takımın karşısına tek değişiklikle çıktı.Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, sakatlığı bulunan Georges-Kevin N'Koudou'nun yerine Pedro Rebocho'ya görev verdi.Avcı, Kayserispor'u 4-1 yenen kadrodaki Loris Karius, Gökhan Gönül, Domagoj Vida, Enzo Roco, Caner Erkin, Atiba Hutchinson, Muhammed Elneny, Burak Yılmaz, Adem Ljajic, Abdoulay Diaby'iKasımpaşamaçında da görevlendirdi.

        REKLAM

        REBOCHO BİR MAÇ SONRA 11'DE

        Siyah-beyazlı takımın Portekizli oyuncusu Pedro Rebocho, bir maç sonra ilk 11'de görev yaptı. Son haftaların istikrarlı oyuncularından biri olan ama İstikbal Mobilya Kayserispor maçında yedek oturan Rebocho, savunmanın solunda oynadı. Beşiktaş'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda Anagold 24Erzincanspor ile yapılan maçta ilk 11'de oynayan Utku Yuvakuran, Umut Nayir, Güven Yalçın, Tyler Boyd, Erdoğan Kaya, Necip Uysal, Muhayer Oktay ve Jeremain Lens,Kasımpaşamaçına yedek başladı. Siyah-beyazlılarda ayrıca Oğuzhan Özyakup ve Erdem Seçgin de yedekler arasında yer aldı.

        TAYFUR HAVUTCU İLE İLK MAÇ

        Kasımpaşa, teknik direktör Tayfur Havutcu yönetiminde ilk maçına çıktı. Havutcu, uzun yıllar formasını giydiği Beşiktaş'a karşı teknik direktör olarak puan mücadelesi verdi.

        KASIMPAŞA'DA 3 DEĞİŞİKLİK

        REKLAM

        Kasımpaşa, Süper Lig'de oynadığı son maça göre 3 değişiklikle sahaya çıktı. Lacivert-beyazlı takımın yeni teknik direktörü Tayfur Havutcu, ligde geçen hafta Demir Grup Sivasspor müsabakasının ilk 11'inden 3 farklı oyuncuyu sahaya sürdü. Sarı kart cezası bulunan Jorge Fernandes ile Aytaç Kara kadroda yer almazken, Abdul Rahman Khalili ise yedek kulübesinde oturdu. Havutçu, bu oyuncuların yerine ilk 11'de Veysel Sarı, Haris Hajradinovic ve Tobias Heintz'ı tercih etti.

        Öte yandan Kasımpaşa'nın sezon başında kadrosuna kattığı Ricardo Quaresma ile Mustafa Pektemek, eski takımlarına karşı mücadele etti. Portekizli futbolcu Quaresma, Süper Lig'de ilk defa Beşiktaş'a rakip oldu. Ricardo Quaresma, daha önce ülkesinin Porto takımıyla siyah-beyazlı ekibe karşı forma giymişti.

        Karşılaşma öncesi, vefat eden eski milli oyuncu Tuncay Mesçi için saygı duruşu yapıldı.

        ÜST ÜSTE 6. GALİBİYET

        Beşiktaş, ligde üst üste 6. galibiyetini aldı. Siyah-beyazlı ekip, MKE Ankaragücü beraberliğinin ardından Galatasaray (1-0), Antalyaspor (2-1), Yukatel Denizlispor (1-0), İttifak Holding Konyaspor (1-0), İstikbal Mobilya Kayserispor (4-1) ve Kasımpaşa (3-2) maçlarını kazandı.

        DEPLASMANDA ÜST ÜSTE 3. GALİBİYET

        Siyah-beyazlı ekip, ligde deplasmanda ise üst üste 3. galibiyetine imza attı. Süper Lig'in ilk 3 dış saha maçında Demir Grup Sivasspor'a 3-0, Gaziantep FK'ye 3-2 ve Trabzonspor'a 4-1 yenilen ve MKE Ankaragücü ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş, sonraki deplasman karşılaşmalarında Antalyaspor'u 2-1, İttifak Holding Konyaspor'u 1-0 ve Kasımpaşa'yı 3-2 yendi.

        KASIMPAŞA'YI DEPLASMANDA 4 MAÇ SONRA YENDİ

        Beşiktaş, Kasımpaşa deplasmanındaki şansızlığını da kırdı. Süper Lig'de rakibiyle dış sahada yaptığı daha önceki 4 maçı yitiren siyah-beyazlı ekip, bu sefer kazanmasını bildi.Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki son 4 müsabakada ev sahibi ekip 2015-2016 ve 2016-2017'de aynı sonuçla 2-1, geçen sezon 4-1 galip geldi, 2017-2018'deki müsabaka ise 2-2 beraberlikle tamamlamıştı.

        UMUT NAYİR YİNE GOLÜNÜ ATTI

        Beşiktaş'ın ikinci golünü atan Umut Nayir, bu sezonki başarılı futbolunu sürdürdü.Süper Lig'de Göztepe, Galatasaray maçlarının ardından Kasımpaşa filelerini iki kez havalandıran Umut Nayir, UEFA Avrupa Ligi'nde Braga ve Ziraat Türkiye Kupası'nda Anagold 24Erzincanspor karşılaşmalarında da gol sevinci yaşadı.

        KARTLAR HAVADA UÇUŞTU

        Karşılaşmanın hakemi Arda Kardeşler sık sık kartlarına başvurmak zorunda kaldı. Maçın 15. dakikasında Kasımpaşa'dan Hafez'i kırmızı kartla oyun dışına gönderen Kardeşler, ayrıca Koita, İlhan Depe, Ben Youssef (Kasımpaşa), Hutchinson, Burak Yılmaz, Elneny, Roco ve Gökhan Gönül'ü sarı kartla cezalandırdı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ