Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa: 0 - Fenerbahçe: 3 | MAÇ SONUCU - Kasımpaşa Haberleri

        Fenerbahçe, Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup etti. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri; 14 ile 45+1. dakikalarda Mame Thiam ve 86. dakikada Ferdi Kadıoğlu kaydetti. 15. haftayı bay geçen sarı-lacivertliler, bu sonucun ardından 29 puana yükseldi. Süper Lig'de çıktığı son 4 maçta bir puan elde edebilen Kasımpaşa ise 19 puanda kaldı.

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        8. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Ozan Tufan, topu ceza yayının sağında Valencia ile buluşturdu. Ekvadorlu oyuncu, meşin yuvarlağı bekletmeden sağdan ceza sahasına sokulan Pelkas'a aktardı. Bu oyuncunun son çizgiden pasında, Thiam'ın altıpasın önünden yaptığı vuruşta top auta çıktı.

        GOL | 14. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Mert Hakan Yandaş'ın soldan ortasında, altıpasın önünde Pelkas'ın kafa vuruşunda savunmaya da çarpan top Thiam'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza sahası içi sol çaprazında bekletmeden sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1.

        REKLAM

        21. dakikada sağ kanatta Yusuf Erdoğan'ın ara pasına hareketlenen Florent Hadergjonaj için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

        OFSAYT | 36. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında, arka direkte topla buluşan Enner Valencia'nın vuruşunda top ağlarla buluştu. Ancak Valencia'nın ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı.

        GOL | 45+1. dakikada sarı-lacivertli takım farkı 2'ye çıkardı. Pelkas'ın havadan şık pasında savunmanın arkasına sarkan ve ceza sahası içinde kaleci Ramazan Köse ile karşı karşıya kalan Thiam, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-2.

        Kasımpaşa ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başladı. Doğucan Haspolat ve Anıl Koç oyundan alınırken, yerlerine Mehmet Feyzi Yıldırım ve Kevin Varga oyuna dahil oldu.

        55. dakikada orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Sinan Gümüş, Mickael Tirpan'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Halis Özkahya tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

        59. dakikada Sinan Gümüş'ün pasıyla ceza alanında topla buluşan Mame Thiam'ın sol çaprazdan yaptığı vuruşta savunmaya çarpan top Ramazan Köse'de kaldı.

        GOL | 86. dakikada Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nun golü ile maçta farkı üçe çıkardı. Ozan Tufan'ın defansın arkasına gönderdiği uzun pasa hareketlenen Ferdi Kadıoğlu, sağ kanattan hızla ilerledi ve ceza alanına gelmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kalesini terk eden Ramazan Köse'nin yanından ağlarla buluşturdu: 0-3.

        REKLAM

        Kasımpaşa: 0 - Fenerbahçe: 3

        Stat: Recep Tayyip Erdoğan

        Hakemler: Halis Özkahya, Serkan Olguncan, Kemal Yılmaz

        Kasımpaşa: Ramazan Köse, Hadergjonaj, Tirpan (Dk. 71 Hasan Emre Yeşilyurt), Brecka, Haddadi, Sadiku, Doğucan Haspolat (Dk. 46 Mehmet Feyzi Yıldırım), Yusuf Erdoğan (Dk. 83 Furkan Külekçi), Alan (Dk. 62 Yasin Dülger), Anıl Koç (Dk. 46 Varga), Hodzic

        Fenerbahçe: Altay Bayındır, Nazım Sangare, Tisserand, Luiz Gustavo, Sadık Çiftpınar, Ozan Tufan, Mert Hakan Yandaş (Dk. 68 Sosa), Valencia (Dk. 74 Samatta), Pelkas, Sinan Gümüş (Dk. 79 Ferdi Kadıoğlu), Thiam (Dk. 79 Cisse)

        Goller: Dk. 14 ve 45+1 Thiam, Dk. 86 Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe)

        Sarı kartlar: Dk. 54 Sinan Gümüş (Fenerbahçe), Dk. 64 Sadiku, Dk. 80 Mehmet Feyzi Yıldırım (Kasımpaşa)

        MAÇTAN NOTLAR

        SAMATTA 42 GÜN SONRA

        Fenerbahçe'nin Tanzanyalı santrforu Mbwana Samatta, 42 gün sonra kadroya dahil edildi. Yaşadığı uzun süreli sakatlık nedeniyle takımından ayrı kalan 28 yaşındaki futbolcu, son olarak 24 Kasım'da Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivas Belediyespor'a karşı forma giymişti. Samatta, Kasımpaşa karşısında maça kulübede başladı.

        LEMOS 4 MAÇ SONRA KADRODA

        Fenerbahçe'nin Uruguaylı stoperi ligde 4 maç sonra kadroda yer aldı. Beşiktaş ile oynanan derbide sakatlanan Lemos, 4 maç sonra Kasımpaşa karşısında kadroya dahil edildi.

        KASIMPAŞA'DA 3 DEĞİŞİKLİK

        Kasımpaşa, son oynadığı maçın 11'ine göre biri zorunlu olmak üzere 3 değişiklikle sahaya çıktı. Lacivert-beyazlı takımda sakatlığı geçen kaleci Ramazan Köse, Fenerbahçe maçıyla formasına kavuştu. Ligdeki son 3 maçta deneyimli kalecinin yerine Ertuğrul Taşkıran görev yapmıştı. Teknik direktör Fuat Çapa, kart cezalısı Aytaç Kara ile sakatlığı bulunan Haris Hajradinovic'in yerlerine ise Doğucan Haspolat ve Alan Carius'u ilk 11'de sahaya sürdü.

        Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan maça Kasımpaşa, Ramazan Köse, Hadergjonaj, Tirpan, Brecka, Haddadi, Sadiku, Doğucan Haspolat, Yusuf Erdoğan, Alan, Anıl Koç ve Hodzic ilk 11'i ile çıktı. Yedek kulübesinde ise Erdem Canpolat, Ertuğrul Taşkıran, Ahmet Oğuz, Evren Eren Elmalı, Kevin Varga, Mehmet Feyzi Yıldırım, Furkan Külekçi, Berat Kalkan, Yasin Dülger ve Hasan Emre Yeşilyurt yer aldı. Lacivert-beyazlı takımda ayrıca sakatlıkları bulunan Fode Koita, Tarkan Serbest ve Julian Jeanvier de müsabaka kadrosuna alınmadı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ