Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Moda Kate Middleton'dan takılarıyla Ukrayna mesajı
        1

        İngiltere'nin başkenti Londra'da, İngiliz Milletler Topluluğu Günü kutlamaları kapsamında Westminster Abbey'de resepsiyon düzenlendi.

        2

        Resepsiyona, Cambridge Dükü Prens William ile Cambridge Düşesi Kate Middleton, Galler Prensi Charles ile eşi Cornwall Düşesi Camilla da katıldı. Yakın zamanda Covid-19'u atlatan 95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth bu yılki törende bulunmadı.

        3

        Catherine Walker imzalı ceket elbisesi ve şapkasıyla Commonwealth bayrağının renklerini yansıtan Kate Middleton'ın takı tercihinin gizli bir anlamı olduğu ortaya çıktı.

        4

        People dergisinin haberine göre Middleton, 2020 yılında Buckingham Sarayı'nda Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ve eşi Olana ile tanışmasında tercih ettiği takılarını, İngiliz Milletler Topluluğu Günü'nde de kullandı.

        5

        Ekim 2020'de Prens William ile birlikte Vladimir ve Olana Zelenskiy çifti ile bir araya gelen Middleton, kemer detaylı mavi elbisesini, safir ve pırlantadan oluşan kolye ve küpeleriyle tamamlamıştı.

        6

        Mücevher setinin Prenses Diana'nın koleksiyonundan olduğuna inanıldığı belirtildi.

        7

        40 yaşındaki Middleton, Ukrayna halkına moda yoluyla desteğini ilk kez göstermiyor. Zira Düşes, 9 Mart'ta Londra'daki Ukrayna Kültür Merkezi'ni ziyaret ederken Ukrayna bayrağını kıyafetine iliştirmiş ve Ukrayna bayrağı renginde Alexander McQueen imzalı bir kazak giymişti.

        8

        Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İngiliz Kraliyet Ailesi'ne 1 Mart'ta destekleri için teşekkür etmişti.

        9

        Zelenskiy, Twitter hesabından "Ukrayna'nın Rusya'nın işgaline cesaretle karşı çıktıkları bu kritik zamanda, ülkemizin yanında oldukları ve cesur vatandaşlarımızı destekledikleri için Cambridge Dükü ve Düşesi'ne minnettarız" demişti.

        10

        İngiliz Milletler Topluluğu Günü kutlamaları, İngiliz Milletler Topluluğu'nu oluşturan 54 ülke ve milleti onurlandırmak için her yıl kutlanıyor.

        11

        Ancak koronavirüs nedeniyle kutlamaların 2021 yılında iptal edildiğini hatırlatalım.

        12

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ